ALDE / L. State: Mircea Diaconu este singurul care poate să-l bată pe actualul președinte

ALDE / L. State: Mircea Diaconu este singurul care poate să-l bată pe actualul președinte

Preşedintele Klaus Iohannis se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, fiind urmat de Mircea Diaconu, în timp ce pentru parlamentare, PNL se situează pe prima poziţie, urmat de PSD care depăşeşte astfel USR, conform unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Sondajul arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu puţin peste 45 de procente, iar următorul clasat, la mare distanţă, este Mircea Diaconu, care ar lua 16,6% din voturi. E pentru prima oară când numele său este inclus în Barometrul Europa FM.

Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Dan Barna care scade faţă de luna august la 14, 2%. Urmează Viorica Dăncilă cu 12,4, în creştere cu 4 procente.

Theodor Paleologu, care candidează din partea PMP, ar aduna 7,7%. Şi el apare pentru prima oară în Barometrul Europa FM.

“Faptul că Mircea Diaconu se află pe locul secund în sondajul IMAS nu reprezintă nicio surpriză având în vedere notorietatea și încrederea de care se bucură la nivelul populației. Trendul ascendent va continua pentru că Mircea Diaconu este un altfel de candidat, este un candidat aproape de popor, care rezonează cu acesta și face o altfel de campanie.” a comentat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a mai adăugat “Oricine s-a săturat de stilul de președinte promovat de Băsescu și acum de Iohannis va avea acum șansă să aleagă un altfel de președinte în persoane lui Mircea Diaconu. Orice vot dat pentru un alt candidat este de fapt un vot irosit. Mircea Diaconu este singurul care poate să-l bată pe actualul președinte.”

În ceea ce priveşte alegerile pentru Parlament, PNL rămâne în fruntea opţiunilor de vot, iar PSD trece pe locul doi şi devansează Uniunea Salvaţi România – diferenţa fiind de aproape două procente.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, în loc de anul viitor, 27,7 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometrul, în scădere cu aproape un procent şi jumătate faţă de luna august.

PSD trece pe locul doi cu 19,5%, în creştere cu aproape două procente faţă de luna august. USR pierde aproape două procente şi cade pe locul trei – cu 17,9%. Pe locul 4, se află parlamentarii Pro România, partidul fostului premier Victor Ponta, cu 9.1%, în uşoară creştere faţă de august. Locul 5 este ocupat, în continuare de ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, care scade cu aproape un procent, la 6.2%. Urmează formaţiunea condusă de Dacian Cioloş – PLUS ajunge acum la 5.7%. UDMR ajunge la 5,3 procente, în uşoară creştere faţă de luna august. Câştigă puţin şi PMP şi ajunge la 3,3 % din intenţiile valide de vot.

Sondajul Europa FM a fost realizat în perioada 9-28 august pe un eşantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.