PRO România | R. Meseșeanu: La momentul acela, când am aflat că se intenționa realizarea fuziunii cu ALDE, era prea târziu să mai pot spune ceva

PRO România | R. Meseșeanu: La momentul acela, când am aflat că se intenționa realizarea fuziunii cu ALDE, era prea târziu să mai pot spune ceva

Reunit marți, Biroul Executiv al PRO România a decis, în urma concluziilor desprinse din discuțiile purtate cu conducerea ALDE, convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice.

Coordonatorul județean interimar al PRO România Călărași, Răzvan Meseșeanu a comentat, pe larg, pentru www.arenamedia.ro „divorțul” survenit, subliniind că, în opinia sa, atât Victor Ponta cât și PRO România n-au beneficiat de nici un avantaj de pe urma acestei “căsătorii”, pusă la cale chiar înaintea declanșării alegerilor parlamentare.

“Într-un partid, disciplina este foarte importantă. La momentul acela, când am aflat că se intenționa realizarea fuziunii cu ALDE, era prea târziu să mai pot spune ceva. Nu aș fi rezolvat nimic, dimpotrivă, aș fi creat doar tensiuni și aș fi fost poate privit ca unul care se opune creșterii formațiunii noastre. M-am aliniat și am încercat să cred în varianta aleasă, să lupt pentru ea. Cred că în unele locuri a fost benefică, acolo unde membrii ALDE s-au dedicat cu adevărat, însă cei mai mulți probabil că s-au simțit trădați de mișcarea lui Tăriceanu. Nu știu exact, și unde nu stăpânesc lucrurile nu vreau să îmi dau cu părerea. Cert este că președintelui nostru, Victor Ponta, de o anvergură politică mai mare, cu un viitor mult mai lung decât al lui Călin Popescu Tăriceanu, nu i-a creat nici un avantaj. Din contră, i-a și ne-a tras frâna de mână! Bucureștiul va trebui să recupereze această eroare care ne-a costat pe toți. Și o va recupera!” a spus Meseșeanu care e încrezător în viitorul partidului pe care-l vede ca pe o “variantă matură, fermă și profesionistă la amatorismul, infatuarea și erorile „veșnicilor cunoscători” în ale politicii, PSD și PNL”. Acum avem timp să construim! Partidul nu are decât 2 ani și puțin de la înființare, iar la locale am obținut, în toată țara, rezultate bune. Eșecul de la Parlamentare ne va întări! Românii vor avea nevoie, în 2024, dacă nu chiar mai devreme, de o variantă matură, fermă și profesionistă la amatorismul, infatuarea și erorile „veșnicilor cunoscători” în ale politicii, PSD și PNL sau la interesele de grup pentru prinderea proximității puterii ca UDMR sau la gândirea contra “orice” numai să fie remarcată prin “haștagare” prin USR sau fals patriotică gen AUR.” a conchis liderul interimar al PRO România Călărași, Răzvan Meseșeanu.

Congresul Național Extraordinar al PRO România va avea loc pe data de 26 februarie a.c., începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei.