PRO România / Ioana Petrescu: Sunt foarte mulţi angajaţi ai ANAF care au probleme în a gândi ca în secolul XXI

PRO România / Ioana Petrescu: Sunt foarte mulţi angajaţi ai ANAF care au probleme în a gândi ca în secolul XXI

„Majoritatea manualelor îţi spun ce trebuie să faci din punctul de vedere al managementului public, dar asta dacă ai fi în SUA, Germania sau Franţa. Într-o ţară cum este România vorbim de alte reguli.“

Administrația românească, din 2013 până în prezent, şi-a schimbat abordarea, dar din punctul de vedere al transparenţei şi al consultării se pot observa măsuri şi legi care au avut efecte negative, iar problemele din mediul de afaceri se numără printre ele, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Ioana Petrescu, ministru al finanţelor în vremea guvernului Ponta, între martie şi decembrie 2014.

„Acum vedem o altă abordare, şase ani mai târziu (de la vremea în care a condus Ministerul Finanţelor – n.red.). În 2013 nu îţi dădea nimeni bon fiscal nici la restaurant, nici la un covrig. Acum lucrurile s-au schimbat. De asemenea, sunt câţiva oameni care muncesc şi sunt profesionişti în administraţia română, dar restul nu aş putea să spun că mişcă foarte mult. Deci poţi să conduci Ministerul de Finanţe cu aproximativ 25 de oameni. Ştim foarte bine că partea de transparenţă şi consultare a scârţâit rău de tot în ultimii ani. Putem să vedem foarte mult legi date peste noapte care au afectat întreg mediul de afaceri fără să fie consultare. Atunci partea de consultare şi trans­parenţă ar trebui întărită pentru a nu se mai da peste noapte fel şi fel de legi.“

Aceste declarații aparțin fostului ministru de Finanțe, Ioana Petrescu, actual vicepreședinte PRO România, și au fost oferite în cadrul emisiunii ZF LIVE de marți, 30 iulie.

Sursa www.proromania.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.