PRO România, interzis la alianţe cu PSD şi PNL!

PRO România, interzis la alianţe cu PSD şi PNL!

Coordonatorul filialei judeţene PRO România Călăraşi, Răzvan Meseşeanu, a susţinut recent că în urma Delegaţiei Naţionale, ce a avut loc pe 9 iunie, s-a decis ca partidul să nu facă alianţe la nivel naţional nici cu PSD, nici cu PNL. „La Delegaţia Naţională a PRO România, desfăşurată pe 9 iunie, s-a stabilit prin vot, să nu facem alianţe cu PSD şi cu PNL. Pe plan local, e prea devreme să vă spun ce idei vom avea” a precizat Meseşeanu.

Iată mai jos şi alte decizii asumate de membrii Delegaţiei Naţionale a PRO România, din 9 iunie:

 1. Abrogarea OUG 114 cu păstrarea prevederilor pe care mediul de afaceri și autoritățile locale le consideră pozitive.
 2. Aplicarea integrală a legii 223/2015 - pensiile militare nu sunt pensii speciale
 3. Reformarea Ministerului Afacerilor Interne - schimbarea doamnei ministru Carmen Dan și îmbunătățirea capacității poliției de frontieră în perioada vacanțelor pentru a evita cozile, soluționarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabilii pentru incidentele din 10 august.
 4. Programul Operațional Infrastructură Mare să treacă de la discuții teoretice la semnarea a 5 contracte : cele 3 spitale regionale și cele doua autostrazi (autostrada Moldovei Iasi - Targu Mures și autostrada Pitesti-Sibiu)
 5. Implementarea legii privind votul electronic – PRO România a depus o propunere, trebuie discutată împreună cu celelalte propuneri si implementata pana la Alegerile Prezidentiale
 6. Alegeri pentru primari și președinții de consilii județene în 2 tururi
 7. Renunțarea la forma actuală a Fondului Suveran – România are nevoie de un astfel de fond, dar nu in forma construita de Vâlcov - Teodorovici.
 8. Modificarea rapidă a legii finanțării partidelor politice – sumele primite ca subventie trebuie sa revina la nivelul dinainte de 2018 (o reducere de aprox 90%)

Alte decizii:

 • propunerea PRO România pentru funcția de comisar european este Corina Crețu - doar in acest fel avem certitudinea obtinerii pentru candidatul român a functiei de vicepresedinte al Comisiei si un portofoliu relevant
 • PRO România va semna pactul proeuroepean propus de președintele Klaus Iohannis.
 • PRO România își propune să devină al treilea grup parlamentar din Camera Deputaților urmand sa coopteze in perioada urmatoare inca (cel putin) 4 deputati
 • în primul weekend din septembrie PRO România va avea congres și va desemna candidatul la prezidențiale
 • ulterior desemnării candidatului la prezidențiale PRO România va face și alegeri județene în filiale.