Georgiana Udrea, propunerea PRO România pentru Primăria Borcea: Trebuie doar să mi se acorde o şansă!

Georgiana Udrea, propunerea PRO România pentru Primăria Borcea: Trebuie doar să mi se acorde o şansă!

PRO România Călăraşi devine tot mai activ pe scena politică locală. Organizaţia condusă de Răzvan Meseşeanu a identificat şi candidatul pentru Primăria comunei Borcea, la localele din vară. Georgiana Udrea (35 de ani), de profesie cadru didactic e gata să intre într-o competiţie deschisă cu precădere bărbaţilor pentru a da o nouă imagine comunei natale în care a crescut, a învăţat, munceşte şi în care vrea să şi îmbătrânească.

Luni, Georgiana Udrea şi-a exprimat primele gânduri în calitate de candidat subliniind că două din priorităţile sale vor fi educaţia şi sprijinirea micului întreprinzător din agricultură.

„Ce mă motivează să fiu azi în faţa dumneavoasatră sunt copiii şi elevii mei de la şcoală. Până acum n-am mai făcut parte din niciun partid politic. Am făcut împreună cu familia o analiză SWOT şi am zis: Să mă bag sau nu. Puteam să stau deopatte şi să critic, să dau coate pe margine, aşa cum se întâmplă sau să încerc să mă implic şi să schim ceva. Ce pot să pierd? Poate energie, timp, presiuni dar familia îmi asigură energia şi mă regenerează sper eu, mult timp de-acum încolo. Ce câştig? Câştig admiraţia elevilor şi a copiilor mei în primul rând. Din toamnă oricum mă întorc la catedră ca profesor de geografie sau matematică” şi-a început primul discurs în calitate de candidat Georgian Udrea care a continuat „Am foarte multe proiecte. Pentru comuna Borcea un domeniu important îl reprezintă agricultura. Totuşi nu e domeniul pe care-l stăpânesc cel mai bine dar voi invita pe cei implicaţi la dialog. Ca să identificăm problemele cu care se confruntă şi sunt convinsă că se vor găsi şi soluţiile. Şi când spun agricultură nu mă refer doar la agricultura de performanţă ci şi la micul gospodar care trebuie sprijinit. Dar şi la celelate paliere cum ar fi pescuitul sau agroturismul. Sunt subiecte tabu acum. La nivel european, aspectele astea chiar înregistrează performanţe.”

Georgiana Udrea consideră că educaţia este promordială pentru orice administraţie publică locală iar în calitate de viitor primar nu va ezita să ofere şi mai mult sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare, în ansamblul ei. „Domeniul care mă preocupă cel mai mult este educaţia. Care în zilele noastre, cel puţin la Borcea trebuie sprijinită întrutot. O să asigur în primul rând o bază materială solidă. Confortul termic este prioritar. Nu putem să cerem performanţă atâta timp cât copiii noştri nu sunt ok, acolo, la şcoală. Avem nevoie de o grădiniţă cu program prelungit. Poate nu vom mai face piaţa agroalimentară şi vom da acel imobil copiilor. Poate că de asta e nevoie. Avem acum o grădiniţă dar nu-i suficient de spaţioasă. O educatoare trebuie să lucreze alternativ cu copii din grupa mică, mijlocie şi mare şi e destul de dificil. E greu să stăpâneşti acasă 2, 3 copii, darămite 23. Fac oricum alături de personalul auxiliar o muncă extraordinară. Anul acesta vom pierde clasele de liceu. Avem promovabilitate la BAC zero. Copii trebuie sprijiniţi. Să ştiţi că ei muncesc, nu sunt încurajaţi familiar. Dacă noi am veni cu nişte programe de sprijină, situaţia s-ar ameliora sensibil. De pildă, nu toţi îşi permit meditaţii sau consultaţii Şi mă refer la întreaga comună. Vreau să-i sprijin prin înfiinţarea unor centre de recuperare a materiei. În Borcea, şcolile oferă performanţă. Dacă vă uitaţi la rezultatele de la olimpiadele şcolare, chiar avem copii care trebuie şi mai mult sprijiniţi. Aşadar asigurarea confortului termic, a condiţiilor sanitare, construirea unei grădiniţe cu program prelungit sunt obiective pe care le am în vedere.” a continuat candidata susţinută de PRO România pentru prima funcţie din Executivul de la Borcea.

În opinia sa, formarea unei echipe de viitori consilieri profesionişti este o condiţie esenţială pentru ca întreaga comună să intre pe un nou făgaş de dezvoltare. „Sunt convinsă că nu voi putea singură să reuşesc. Nu există o facultate de primari sau primăriţe dar sunt dispusă să învăţ. Drept urmare, trebuie să-mi constitui o echipă de profesionişti, să încercăm să aducem fonduri europene în comună. Deocamdat, în Borcea, noţiunea de fonduri europene e de domeniul Science Fiction. Eu pot, dar trebuie să fiu înconjurată de oameni care ştiu cu adevărat despre ce e vorba. De asemenea, voi dezvolta condiţiile de viaţă ale locuitorilor comunei noastre. Tot ce înseamnă proiect de canalizare, infrastructură. Până la canalizare, poate reuşim să achiziţionăm nişte vidanje ca să-l sprijinim pe cetăţean pentru că el dă lunar, câte o sută de lei pentru a vidanja fosa. E dificil. Da, avem străzi dar nu sunt suficient de betonate. A intervenit factorul eroziune, colmatarea acestuia. Se surpă pur şi simplu gardul oamenilor. Trebuie să facem mai mult de-atât!

Cei 11 mii de locuitori ai comunei nu beneficiază de un parc. Nu există un leagăn funcţional. E dureros! Ies cu copiii şi nu am ce să le ofer. Am în plan şi un Cămin cultural. Pe vremuri acolo se rulau filme. De ce să nu-l recondiţionăm ca să facem acolo şi un cinematograf. Planuri sunt şi sunt decisă să schimb lucrurile. Trebuie doar să mi se acorde această şansă. Nu sunt intenţionată, ştiu eu, să-mi fac vile, să-mi cumpăr maşini. Sunt realizată şi profesional!” a mai adăugat Georgiana Udrea.

„Sunt apreciată de comunitatea locală. Atât eu cât şi soţul meu”

Georgia Udrea

„Am 35 de ani, sunt un om extrem de ambiţios. Am terminat Facultatea de Georgrafie din cadrul Universităţii Bucureşti. Anul acesta voi termina şi o conversie pe matematică la Universitatea Dunărea de Jos.”

Georgiana Udrea

„Cred că Dumnezeu m-a înzestrat cu o calitate: Nu sunt ranchiunoasă! Chiar şi cu Aniel aş putea coopera, să facem echipă. Nu pentru mine ci în folosul comunităţii"

Georgiana Udrea

 

Meseşeanu, mesaj pentru primarul Aniel Nedelcu Paţurcă: Să înceteze cu presiunile asupra organizaţiei noastre de la Borcea

Liderul coordonator judeţean al PRO România, Răzvan Meseşeanu a avut şi un mesaj pentru primarul comunei Borcea Aniel Nedelcu Paţurcă, în contextul lansării candidaturii Georgianei Udrea. „Primarul de la Borcea are o atitudine nepoliticoasă ca să spun aşa cu mai tinerii săi colegi de politică. Şi aici e preşedintele organizaţiei noastre de la Borcea, domnul Valentin Anghel care a primit o serie de apostrofări. Nu-mi permit să folosesc termenul de ameninţare. E un cuvânt dur, totuşi. Apostrofări şi chestiuni care ţin de o totală neştiinţă a fenomenului politic. Adică să fii primar de comună şi să spui că te dizolv ca organizaţie şi o să vezi ce păţeşti tu şi Meseşeanu, cred că e un limbaj de mahala. Noi o să-i răspundem cu altă monedă. Cu moneda civilizată, cu moneda frumoasa, cu faptul că o să încercăm să arătăm şi lucrurile bune pe care le-a făcut dacă ele există şi nu la modul ăsta de ghetou pe care încearcă să-l utilizeze. Asta nu înseamnă că nu vom avea pârghii şi Aniel ştie că avem pârghiile necesare pentru a-l ruga nu să o lase mai moale ci pentru a înceta cu presiunile la adresa organizaţiei noastre. Atât vreau să transmit cu mare drag de a colabora pe linie politică. Pentru că nu se ştie niciodată ce se va întâmpla pentru viitorul comunei. E bine să se lase porţile deschise” a subliniat Meseşeanu.

meseseanuproromania27ianuarie2020