Călărași | Primarii liberali au fost, în sfârșit, răzbunați!

Călărași | Primarii liberali au fost, în sfârșit, răzbunați!

Hotărârea privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial nr. 961, având numărul de catalog 1088. Carevasăzică s-a făcut dreptate! Primarii liberalii călărășeni care prin primăvară urlau din toți bojocii susținând cât de “nenorocit” e președintele CJ, Vasile Iliuță că împarte în mod discreționar banii Județului (v-aduceți aminte de acei 6%, aprobați prin Hotărâre în CJ dar degeaba pentru că vajnicul prefect Barbu a avut în două rânduri grijă s-o facă inutilizabilă, atacând la instanța de contencios administrativ!), au fost, în sfârșit, răzbunați. Și cine putea s-o facă mai bine decât președintele lor, Florin Cîțu Superman, de două zile demis la un scor care l-a făcut să-și piardă graiul, nu și tupeul!

Din întreaga sumă de 16.841.000 lei alocată județului Călărași (13,37% din suma solicitată de 125.920.000 lei!), primăriile conduse de PNL, 25 la număr, au primit sume cuprinse între 350 de mii și 900 de mii de lei, în total 12.500.000 lei, adică 74,2%. Pentru că a stat la masa care trebuie pepeuselistul de la Budești, Mihai Ilie a fost cadorisit de frații lui de la PNL pe umărul cărora se smiorcăia în primăvară, cu suma de 400 de mii de lei.

“Ciumații” de la PSD s-au ales cu firimituri. 24 de primării comunale au primit fiecare câte 50 de mii de lei. În schimb, Ulmeni (o fi având pile unde trebuie!) a ieșit din rând primind de la mărinimosul Cîțu o sumă de 4 ori mai mare, adică 200 de mii de lei, maim ult și decât orașul Fundulea care speră să scape de necazuri cu suma de 100 de mii de lei. În total 1.500.000 lei, adică un procent de 8,9%!

Diferența de 14,49%, adică 2.441.000 lei a fost alocată, totuși, Consiliului Județean, probabil ca să aibă cu ce să plătească gaura de 12 milioane de lei, scoasă de curând la iveală de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (fostul MFE) care înseamnă o corecție pe un proiect finanțat cu fonduri europene privind închiderea unor gropi de gunoi în județ, implementat de fostul baron, Răducu Filipescu!

Însă ce este cel mai șocant e faptul că ditamai Municipiul Călărași, aici unde mai alaltăieri gălbejiții urlau pe Facebook că s-a pus cruce handbalului (era exact ce mai lipsea!) a primit 0 (ZERO) lei. Nu e glumă! Municipiul reședință de județ, sigur pentru că e roșu, a fost sărit de fețele liberale, ferm convinse că implementarea maldărului de proiecte lăsate abandonate de Drăgulin se poate face și cu aer!

Astă primăvară, Iliuță a fost demonizat. Că e dictator împărțind banii călărășenilor după bunul său plac. Că favorizează doar primăriile PSD îmbrâncindu-le pe cele liberale la subdezvoltare. Și ce să vezi câteva luni mai târziu? (în toată această perioadă împărțeala lui Vasile încă zace pe la instanță). Liberalii îl copiază întrutotul de dictatorul de la CJ! Înseamnă că a fost un exemplu foarte bun de urmat!

Nu m-aștept ca mâine să iasă niște primari PNL să spună că refuză această mită de la Cîțu și că toate lumea trebuie să se dezvolte unitar. Nu m-aștept ca prefectul Barbu să atace în contencios HG-ul mai sus menționat pentru că așa a procedat și cu PH-rile aprobate în CJ. Sunt lucruri imposibil de realizat!

Mi-aș dori însă ca acești corifeii ai administrației publice locale împreună cu șefii lor atât de cinstiți și corecți să tacă naibii din gură! Pentru că nu e nicio diferență între ei și cei în care dădeau cu pietre în urmă cu doar câteva luni!

Suma alocată județului Călărași: 16.841.000 lei (1,53% din suma totală alocată de 1.099.466.000 lei)

Suma alocată primăriilor PNL: 12.500.000 lei (74,2%)

900 mii lei: Oltenița

500 mii lei: Lehliu Gară, Alexandru Odobescu, Belciugatele, Borcea, Chiselet, Dor Mărunt, Dragalina, Jegălia, Lehliu, Modelu, Plătărești, Radovanu, Spanțov, Ștefan cel Mare, Tămădău Mare.

475 mii lei: Dorobanțu, Frăsinet

450 mii lei: Cuza Vodă, Luica, Nicolae Bălcescu, Sohatu, Șoldanu.

350 mii lei: Dichiseni.

N-au primit nici un leu: Unirea și Ulmu.

Suma alocată primăriilor PSD: 1.500.000 lei (8,9%)

200 mii lei: Ulmeni

100 mii lei: Fundulea

50 mii lei: Căscioarele, Chirnogi, Ciocănești, Crivăț, Curcani, Dragoș Vodă, Frumușani, Fundeni, Gălbinași, Grădiștea, Gurbănești, Ileana, Independența, Lupșanu, Mânăstirea, Nana, Perișoru, Sărulești, Roseți, Ștefan Vodă, Valea Argovei, Vasilați, Vâlcelele, Vlad Țepeș.

N-a primit nici un leu: Călărași

Sumă alocată PPU-sl: 400 mii lei (2,4%)

400 mii lei: Budești

Sumă alocată Consiliului Județean: 2.441.000 lei (14,5%)

fondderezerva

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.