Călărași | Georgică Ștefan, propunerea USR pentru funcția de subprefect

Călărași | Georgică Ștefan, propunerea USR pentru funcția de subprefect

Economistul Georgică Ștefan (54 de ani), în prezent șef Administrație Adjunct Colectare este propunerea USR Călărași pentru a doua funcție de subprefect, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a partidului.

“Biroul Național al USR a validat în ședința de ieri propunerile înaintate de filiale pentru funcțiile de prefecți și subprefecți.

Astfel, conform propunerii Biroului Județean al USR Călărași, noul subprefect al județului nostru va fi dl. Georgică Ștefan.

Domnul Georgică Ștefan are o experiență de peste douăzeci de ani în administrația publică, iar desemnarea domniei sale pentru funcția de subprefect reprezintă onorarea promisiunii pe care USR Călărași a făcut-o electoratului: vom propune în funcții publice profesioniști validați în domeniile lor de activitate și aleși pe criterii de competență și meritocrație, nu pe criterii politice.

Domnul Georgică Ștefan are 54 de ani, este economist, cu o diplomă de Master în Managementul Sectorului Public și un curs de management public la Institutul Național de Administrație. Lucrează în cadrul ANAF Călărași din 1998, în prezent ocupând funcția de Șef Administrație Adjunct Colectare.”, se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook USR Călărași.

Georgică Ștefan nu e chiar străin de lumea politicii locale. Apropiat al fostului senator, Răducu Filipescu, Ștefan a fost în urmă cu un an pe “buzele” liberalilor care i-au propus prima poziție în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Călărași, funcție deținută în prezent de Nicolae Țifrea.

Partenerul de coaliție guvernamentală, PNL i-a propus pe Valentin Barbu pentru funcția de prefect, respectiv Nicolae Dumitru, pentru cea de subprefect.

Surse politice susțin că actualuol prefect, Marian Stoica speră să devină secretar al Prefecturii.

georgicastefan