Consilierii locali au aprobat depunerea proiectului „TURISM DURABIL ÎN CĂLĂRAȘIUL DUNĂREAN”

 Consilierii locali au aprobat depunerea proiectului „TURISM DURABIL ÎN CĂLĂRAȘIUL DUNĂREAN”

Convocaţi luni după-amiază în şedinţă ordinară, consilierii locali au adoptat, în unanimitate, Proiectul de Hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului cu titlul „TURISM DURABIL ÎN CĂLĂRAȘIUL DUNĂREAN” în vederea obținerii finanțării din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020 Axa prioritară 4, Măsura 2.1. – Promovarea și valorifiarea produselor și activităților specifice zonei.

Conform Priorităţii Uniunii Europene nr. 4, Măsura 2.1., obiectivul specific este reprezentat de promovarea creșterii economice, a incluziunii sociale, a creării de locuri de muncă și sprijinirea inserției profesionale și a mobilității forței de muncă în cadrul comunităților costiere și interioare care depind de pescuit și de acvacultură, inclusiv diversificarea activităților din domeniul pescuitului și al altor sectoare ale economiei zonei.

Luminița Trifu, director al Direcției Programe și Dezvoltare Locală a prezentat “beneficiile” accesării acestui proiect susținând că odată cu implementarea acestuia se vor colecta și datele necesare fundamentării Strategiei turistice a Municipiului Călărași, document programatic de dezvoltare a municipiului în zona turismului.

„Întrucât s-au înregistrat economii la nivelul programului în ceea ce privește cheltuirea banilor alocați, s-a deschis un nou Apel iar noi am considerat că e bine să încercăm să atragem și această sursă.

Proiectul va consta în constituirea unor parteneriate cu entități de profil care au tangență cu domeniul piscicol și care sunt situate în aria Călărași. Se vor organiza împreună cu grupuri de voluntari care vor fi identificați pe parcursul implementării. Se vor realiza niște deplasări pe cele 7 ostroave care se află pe Dunăre între comuna Ciocănești și orașul Fetești pentru culegerea de date care să fie puse la dispoziția celor ce vor realiza și o Strategie turistică a Municipiului Călărași. Acesta este un document pe care municipiul nu-l are. Este un document programatic, de dezvoltare în zona turismului și am profitat de această ocazie pentru a realiza cofinanțare zero un astfel de document care va fi util pe întreaga perioadă având în vedere că multe fonduri vor fi alocate pentru dezvoltarea turismului. Pe lângă aceste deplasări se va achiziționa și o ambarcațiune. (...) Municipiul Călărași deține un potențial turistic foarte important care trebuie valorificat eficient., a declarat în plenul ședinței ordinare Luminița Trifu.

Valoarea totală a proiectului este de maxim 724.823,90 lei (inclusiv T.V.A.), sumă integral eligibilă, echivalentul a 162.571 euro, la cursul de schimb leu - euro precizat în Ghidul Solicitantului. Contribuția proprie a UAT Municipiul Călărași la totalul cheltuieli eligibile este de 0%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.