50 milioane de euro pentru crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie

50 milioane de euro pentru crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie

Luni, 7 noiembrie, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a lansat apelul aferent Investiției 1. Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie din cadrul Componentei 13 - Reforme sociale a Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Componenta are ca obiectiv general creșterea gradului de integrare și de acces la serviciile sociale și de inserție socio-profesională a unor categorii defavorizate, dezvoltarea unor politice active de stimulare a formalizării muncii și de creștere a impactului și calității serviciilor de asistență socială și de ocupare coroborat cu stimularea accesului pe piața forței de muncă prin dezvoltarea unor formule flexibile de lucru și a unor măsuri de activare în zona economiei sociale.

Investiția are în vedere crearea de servicii sociale de prevenire a separării copilului de familia sa, dintre care cel puțin 10% să se afle în comunitățile cu o populație romă semnificativă, iar la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din regiunea Sud-Muntenia, a cel puțin 22 servicii co munitare de acest fel:

Centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți;

Centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități;

Centre de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

Valoarea maximă eligibilă/proiect:

330.000 euro fără TVA pentru 21 de clădiri al căror consum de energie este aproape zero;

484.000 euro fără TVA pentru o clădire care va respecta obiectivul privind necesarul de energie primară cu cel puțin 20% mai mic decât cerința pentru clădirile al căror consum de energie este aproape egal cu zero, conform orientărilor naționale.

Solicitanți eligibili:

Furnizori publici de servicii sociale acreditați care funcționează la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor

Parteneriate între acestea și furnizorii privați de servicii sociale acreditați.

În cadrul apelului de proiecte, cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică, disponibilă la adresa web https://proiecte.pnrr.gov.ro/#home, în intervalul: 7 noiembrie 2022, ora 10:00 – 9 ianuarie 2023, ora 23:59.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să transmiteți un e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau puteți vizita pagina https://mfamilie.gov.ro/1/pnrr/.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.