MDLPA | Pe 5 decembrie se lansează apelul de proiecte pentru traseele cicloturistice la nivel naţional, cu finanţare din PNRR

MDLPA | Pe 5 decembrie se lansează apelul de proiecte pentru traseele cicloturistice la nivel naţional, cu finanţare din PNRR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a elaborat şi finalizat ghidul solicitantului pentru proiectele finanţate prin Componenta 11 - Turism şi cultură a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), anunţă ministrul Cseke Attila.

Ghidul poate fi consultat aici: https://mdlpa.ro/pages/pnrr

"Este ultimul apel de proiecte pentru programele derulate din PNRR de Ministerul Dezvoltării, iar aceste investiţii vor contribui la asigurarea unei reţele de trasee cicloturistice la nivel naţional şi european" - a declarat Cseke Attila.

Bugetul total alocat acestei componente este de 247,5 milioane de euro pentru implementarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creşterii accesibilităţii zonelor turistice. Aceasta presupune amenajarea traseelor pe digurile de protecţie la inundaţie ale cursurilor de apă, în zonele forestiere, în zonele protejate, pe drumurile publice cu trafic redus, pe amplasamentele căilor ferate dezafectate etc., valorificând în mod durabil elementele de patrimoniu şi peisaj natural şi cultural.

Principalii beneficiari ai acestei investiţii sunt unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice şi autorităţile administraţiei publice centrale, instituţiile de interes public, unităţile de cult sau organizaţiile neguvernamentale. Proiectele pot fi depuse în parteneriat sau individual de către beneficiarii reprezentaţi de autorităţi ale administraţiei publice centrale.

Conform prevederilor legale, proiectul de act normativ este în transparenţă decizională pe site-ul ministerului.

Începând cu data de 29 noiembrie 2022, MDLPA va pune la dispoziţia potenţialilor beneficiari aplicaţia electronică www.mdlpa.ro/investiţii/PNRR, iar depunerea proiectelor se va putea face începând cu data de 5 decembrie 2022.

Serviciul Comunicare

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.