POIM depășește pragul de 80% rată de absorbție

POIM depășește pragul de 80% rată de absorbție

În data de 17 martie 2023, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a transmis Autorității de Certificare și Plată, din cadrul Ministerului Finanțelor, spre certificare și rambursare, o declarație de cheltuieli în valoare de 746,16 milioane lei, echivalentul a 151,66 milioane euro.

”Această declarație certifică investiții finanțate în transport, apă și apă uzată, biodiversitate, calitatea aerului, energie, termoficare, energie din resurse regenerabile și gaze naturale. Investițiile vor determina creșterea nivelului de trai al locuitorilor prin asigurarea accesului la o apă de mai bună calitate și canalizare, la servicii medicale în cadrul spitalelor și prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare. De asemenea, populația va beneficia de un confort sporit și reducerea pierderilor prin noi rețele de termoficare, de creșterea accesului la alimentarea cu gaze naturale și de o mai bună calitate a aerului. Beneficiul cel mai mare al autorităților publice locale în contextul actual este reducerea facturilor la energie prin proiectele de energie din surse regenerabile. Măsurile de eficiență energetică în industrie contribuie la reducerea consumului de energie și implicit, la reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră”, a declarat doamna Carmen Moraru, secretar de stat.

La data de 17 martie 2023, pentru POIM, rata de absorției este de 81,61% la nivelul cheltuielilor declarate.

Până în prezent, pentru proiectele derulate prin acest program operațional, Comisia Europeană a rambursat României 6,33 miliarde euro (7,62 miliarde euro cu prefinanțare), din totalul de 7,29 miliarde euro transmise spre decontare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.