MADR: Ordinul 182/2020 va fi abrogat

MADR: Ordinul 182/2020 va fi abrogat

MADR anunţă că Ordinul 182/2020 privind normele de prevenirea şi stingerea incendiilor specific activităţilor sectoarelor din domeniul agricol va fi abrogat, în cel mai scurt timp urmând a se publica decizia în Monitorul Oficial.

Aşa cum a anunţat ministrul Adrian Oros în cadrul conferinţei de presă din 4 august 2020, acest Ordin urma să fie revizuit împreună cu asociaţiile de fermieri. Astfel, Ministerul a primit mai multe propuneri din partea asociaţiilor de profil, constatându-se necesitatea modificării Ordinului într-un procent mai mare de 50%.

Potrivit Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, modificarea unui ordin care depăşeşte 50% implică abrogarea respectivului document.

În acest sens, având în vedere condiţiile agro-meteorologice deosebit de grele întâmpinate în acest an din cauza secetei pedologice, pentru a nu împovăra fermierii, MADR va elabora un nou act normativ îmbunătăţit în urma discuţiilor din cadrul grupurilor de lucru organizate împreună cu reprezentanţii IGSU .