Muzeul Dunării de Jos | Atelier demonstrativ de încondeiat ouă: 22 – 26 aprilie 2024

Muzeul Dunării de Jos | Atelier demonstrativ de încondeiat ouă: 22 – 26 aprilie 2024

Muzeul Dunării de Jos, Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în perioada 22 – 26 aprilie 2024, în cadrul proiectului ”Atelierele muzeului”, atelierul demonstrativ de încondeiat ouă, cu meșteri populari din Bucovina.

Acesta se va desfășura în cadrul Secției Etnografie și Artă populară, cu sediul în strada 1 Decembrie 1918, bloc A17 (Arcadia), scara 3, parter.

Înscrierile se vor face la numărul de telefon: 0242311690. Taxa de participare: 2 lei/persoană.

Simbol al împărtășirii credinței creștinilor, oul vopsit reprezintă o tradiție transmisă din generație în generație din timpuri imemorabile.

În tradiția populară românească, ouăle de Paște sunt considerate un simbol al regenerării și al purificării.

Ouăle încondeiate sunt poate cele mai spectaculoase exprimări ale artei populare românești, motivele decorative ale acestora putând fi zoomorfe, antropomorfe sau vegetale, majoritatea fiind preluate de pe țesăturile straielor de duminică.

Atelierul demonstrativ de încondeiat ouă va fi un prilej de bucurie, dar și un mod de a ne simți mai aproape de tradiții și obiceiuri.

Totodată, invităm toți călărășenii la expoziția cu vânzare de ouă încondeiate chiar de gospodinele din Bucovina.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.