În 3 luni de guvernare, personalul din administraţie a crescut cu 5300 iar cel din sănătate a scăzut cu peste 1000

În 3 luni de guvernare, personalul din administraţie a crescut cu 5300 iar cel din sănătate a scăzut cu peste 1000

Deși a promis scăderea numărului bugetarilor, PNL a crescut cu 5300 numărul lor în administrația centrală. Cu o excepție: sănătatea publică, unde a scăzut numărul angajaților cu peste 1000 de oameni, dezvăluie într-un comunicat de presă Ștefan Radu Oprea, citând un material din profit.ro.

Totodată, fostul ministru al IMM-uri, arată că solidaritatea bugetarilor cu mediul privat (prin trimiterea lor în șomaj tehnic cu 75% din salariu) este „o diversiune”, „o fumigenă aruncată în spațiul public” - care, adoptată ca măsură, n-are cum să funcționeze, întrucât întârzie repornirea motoarelor în economie:

„Cui veți mai vinde, dragi antreprenori? De unde veti incasa banii care vă asigură cifra de afaceri prognozată? De fapt, explicația pentru astfel de poziții este simplă: lupta pentru resurse, să luăm de la bugetari pentru a avea noi mai mult.”

Ca mod de gândire, susține fostul ministru al IMM-urilor, „este greșit și periculos”, iar ca soluție economică  - „dezastruoasă”.

„Egalitatea în săracie nu este o soluție. Dacă guvernul chiar vrea să sprijine mediul de afaceri ar trebui ca măsurile luate prin OUG-uri, cum ar fi cele referitoare la garantarea creditelor, să fie accesibile. Astăzi, cu excepția șomajului tehnic, nu funcționează NIMIC.”

Soluția trebuie să vină din partea opusă, spune Oprea, respectiv de la „stimularea cererii și ofertei”, cuplată la reformarea instituțiilor statului și a personalului aferent, pe criterii meritocratice.