Prima întâlnire de proiect FIT FOR FUTURE 2018

Prima întâlnire de proiect FIT FOR FUTURE 2018

Parte din echipa de proiect a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dichiseni formată din profesorii: Artemiza Milea, Sanda Andreescu, Cosmina Georgiana Ene, Cecilia Teodora Ghiță a participat la prima întâlnire de proiect transnațională (Short-term joint staff training event) care s-a desfășurat în cadrul proiectului de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, proiecte doar între școli Erasmus+ ”Fit For Future”, acțiunea cheie 2, 2018-1-PL01-KA229-050588_2.

Această întâlnire a avut loc în perioada 6.01.2019 – 12.01.2019 în localitatea Balikesir, Turcia la școala gazdă Zağnospaşa Ortaokulu.

Obiectivele întâlnirii au fost:

- Discuții privind managementul de proiect, planurilor de diseminare, chestionarele ce urmează a fi aplicate și a celor deja realizate, precum și planificarea următoarelor activități ce vor avea loc între școlile țărilor participante-România, Turcia, Portugalia, Plonia, Italia și Lituania.

- Unelte web2 în proiectele Erasmus+ și etwinning: Unelte de comunicare

- Unelte web2 în proiectele Erasmus+ și etwinning: Unelte de colaborare

- Unelte web2 în proiectele Erasmus+ și etwinning: Unelte pentru creativitate

Activitățile derulate în cadrul acestei întâlniri au urmărit dezvoltarea și îmbunătățirea cunoștințelor profesorilor participanți la întâlnire despre uneltele web2.0 care pot fi utilizate în cadrul activităților proiectului respectiv:  comunicarea cu elevii, părinții și partenerii, colaborarea cu partenerii, evaluarea sarcinilor de lucru.

Activitatea s-a centrat pe utilizarea tehnologiilor TIC în proiecte, în procesul de predare-învățare, în parcurgerea curriculumului școlar.

Activitatea a cuprins metode interactive care au încurajat profesorii să participe, să exerseze, să discute, să lucreze în echipe, să se informeze și să-și ia notițe.

Astfel, programul de lucru din cadrul acestei întâlniri de proiect a cuprins: discuții legate de managementul de proiect – analiza activităților derulate până acum, precum și planificarea activităților viitoare, a activităților de diseminare și de monitorizare. S-au stabilit, de comun acord, datele  pentru întâlnirile transnaționale de proiect și s-au revăzut instrumentele de diseminare utilizate în cadrul proiectului.

Această întâlnire de proiect a cuprins și întâlniri cu oficialitățile orașului și a regiunii/municipalității Balikesir, în afară de lucrul cu uneltele de lucru web2.0 și de analizele de management, prilej prin care responsabilii guvernamentali și-au arătat interesul și sprijinul pentru acest proiect invitând profesorii participanții la discuții constructive pe tema proiectului.

Întâlnirea de proiect a continuat cu diferite vizite tematice la Bergama, Insula Cunda, Golyazi, Balikesir, Bursa, Istanbul, vizite prin care, gazdele noastre ne-au facilitat cunoașterea Turciei din perspectivă culturală, istorică, social.

Cosiderăm că obiectivele întâlnirii au fost atinse și că proiectul nostru, Fit For Future are toate datele pentru a se derula în continuare cu succes.

cosminaene2

cosminaene3

Responsabil proiect,

Prof. Milea Artemiza

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.