Omul potrivit, la locul potrivit

Omul potrivit, la locul potrivit

Din 27 mai, prin Ordin al ministrului Educaţiei, funcţia de inspector general şcolar adjunct este deţinută de prof. Corina Diaconu. Este, poate, cea mai inspirată nominalizare pe care ar fi putut s-o facă PSD, potrivit protocolului politic semnat cu PNL , în plan local.

Corina Diaconu a pus prima piatră la temelia carierei didactice în septembrie 1989, când imediat după absolvirea, cu rezultate deosebite, a Facultăţii de Inginerie Mecanică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, devine profesor în cadrul Grupului Şcolar Industrial Celuloză şi Hârtie Călăraşi, acolo unde predă până în 1993. Timp de 13 ani, 1993-2006, este profesor titular la Grupul Şcolar Industrial de Transporturi Călăraşi.

Profesor definitiv în învăţământul preuniversitar din 1992, prof. Corina Diaconu obţine ulterior gradele didactice II (1995-1996) şi respectiv I (1997-1998).

Licenţiată în filologie (şef de promoţie), specializare Limba şi literatura franceză, Limba şi literatura engleză, Corina Diaconu se transferă în urma unui concurs câștigat, în 2006, la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, devenind profesor titular de lb. Engleză. Între 2014 şi 2020, ocupă funcţia de inpector şcolar pentru limbile moderne după care revine la catedră până în mai, anul acesta, când este promovată în board-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, în calitate de adjunct.

Dincolo de aceste repere profesionale, amintite succint, rămâne omul. Şi caracterul. Dar şi propensiunea pentru muncă, pentru performanţa şcolară, legitimate cu vârf şi îndesat în aceşti 32 de ani puşi în slujba învăţământului liceal călărăşean.

Experienţa pe care, certamente, o va dobândi, în continuare, îi va crea, fără îndoială, un culoar favorabil spre „vârful” IŞJ Călăraşi pe care l-ar putea atinge, după toate probabilităţile, din a doua jumătate a anului viitor, odată cu realizarea rocadei PNL – PSD, la nivel guvernamental. Din 25 mai 2023, social-democraţii vor prelua conducerea Guvernului precum şi a ministerelor pe care astăzi nu le manageriază. Va fi, nu încape îndoială, omul potrivit să gestioneze în mod eficace şi transparent învăţământul călărăşean, cu toate problemele lui.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.