O minciună de Urziceni!

O minciună de Urziceni!

Mai avea puţin şi rupea şi cămăşa de pe el, de supărat ce-a fost! După ce a înfierat cu o mânie proletară „opţiunea” reprezentanţilor unor UAT-uri respectiv a Consiliului Judeţean de a vota pentru revocarea membrilor Consiliului de Administraţie al SC EcoAqua SA, în plenul şedinţei AGA din 13 mai, primarul Urziceniului, Constantin Sava a scăpat printre degete o ditamai minciună, susţinând în comunicatul de presă pe care l-a semnat în calitate de preşedinte ADI Ecoaqua că „aportul comunităţilor locale la acest proiect POIM, proiect în valoare de 250 de milioane de euro, este simbolic, de 2%”

Bre, nea Costele, o fi mai aproape Urziceniul decât Călăraşiul de Capitală, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne iei şi de proşti. Uite ce spunea în aprilie 2019, în cadrul unei şedinţe a AGA aşa cum rezultă din procesul verbal pe care poţi să-l şi răsfoieşti de pe site-ul ADI Ecoaqua, dacă nu te deranjează prea mult cititul, domnu’ Cezar Neagu, pe care mata şi reprezentantul Primăriei Călăraşi, doi oameni serioşi, oneşti, hiperresponsabili şi cu mare respect faţă de banu’ public, l-apăraţi acum de parcă el a inventat apa rece la Ecoaqua. „Domnul Cezar Neagu informează membrii Adunării Generale cu privire la stadiul proiectului POIM: săptămâna trecută a fost la minister unde au fost clarificate aspecte legate de interfaţa proiectului. În luna mai va fi predată revizia cu nr. 5, singura problemă că pe anumite zone se depăşesc costurile eligibile iar în ceea ce priveşte co – finanţarea s-a ajuns la procentul de 6%”. Am transcris cuvânt cu cuvânt din procesul încheiat atunci ca să n-avem vorbe chit că nici eu nu-s de acord cu topica de preşcolar folosită de băiatu’ cu procesu’. Deci e de 6% şi nu de 2%. De 3 ori mai mare! Ori de la 5 milioane până la 15 milioane de EURO, partea noastră, e cale lungă. Mai ales că SC Ecoaqua, „vaca” voastră de muls de până acum, tropăie cu paşi mari spre...insolvabilitate. Aşa scrie la Raport că cică rentabilitatea financiară ar avea un nivel scăzut. Mai mare de 60%!

Cât priveşte semnarea contractului în iulie...totul depinde şi de modul în care va reuşi, într-un timp record, noua conducere pe care voi o huliţi să pună la punct toate documentele pe care conducerea dragă sufletului vostru n-a reuşit să le întocmească într-o perioadă de timp mult mai generoasă.