Îl ţineţi în braţe degeaba!

Îl ţineţi în braţe degeaba!

Deşi primarii municipiilor Călăraşi şi Urziceni (primul speră să obţină în instanţă anularea Hotărârii 9 din 13 mai a AGA a SC Ecoaqua SA cu privire la revocarea CA al operatorului regional de apă şi canal iar cel de-al doilea de la înălţimea funcţiei de preşedinte interimar al ADI Ecoaqua face un abuz de toată frumuseţea fiind convins că această instituţie are abilitatea de a-i readuce pe revocaţi pe poziţii), întâmplător amândoi liberali, au făcut deja un scut în jurul lui Cezar Neagu, mandatul fostului director general demis încă de săptămâna trecută scârţâie din toţi rărunchii. Raportul de expertiză financiar – contabilă extrajudiciară întocmit de un expert contabil (ciudat dar n-a fost contestat de nimeni, nici măcar de Cezar Neagu!), document care a stat la baza declanşării acestei „operaţiuni” conţine o serie de dovezi care relevă faptul că managementul prestat de Cezar Neagu ar putea stârni până şi atenţia organelor abilitate.

Prima ar fi, de pildă, că profitul net pentru anul 2019 nu a fost îndeplinit la procentul asumat de 1,5%, fiind înregistrată de fapt, o valoare negativă de 90,27%. Faţă de 2018, suma e mai mică cu 485.326,59 lei!

Dacă în 2019 s-a constatat o creştere a consumului de apă facturat în urma înlocuirii contoarelor vechi cu 3,7%, cifra de afaceri a crescut faţă de anul anterior cu doar 1,88%!

Potrivit Raportului Administratorilor, în 2019, din creanţele de încasat de 11.290.157 lei, au fost promovate acţiuni judiciare şi de executare silită pentru suma de 4.671.591,94 lei dar nu se menţionează nimic în legătură cu creanţele rămase neîncasate în sumă de 6.618.565,06 lei. Nu se spune nimic însă  de ce pentru aceste creanţe nu s-au formulat cereri de executare silită, notificări sau ce alte proceduri au demarat pentru recuperarea acestor sume.

Rentabilitatea financiară aferentă anului 2019 are un nivel atât de scăzut încât există riscul destul de mare ca operatorul s-o ia pe drumul insolvabilităţii.

Şi lista poate continua pentru că-i foarte lungă!

E grav că, în ciuda evidenţelor, Cezar Neagu se bucură de o astfel de imunitate necondiţionată. Cu sau fără voia lui Cezar Neagu a devenit o miză! Se bat politicienii de top ai urbei şi ai judeţului pentru el. Însă ca orice călărăşean de rând, credeam că obiectivul membrilor asociaţi este măcar menţinerea operatorului pe linia de plutire şi nu salvarea managerului care dacă n-ar fi beneficiat de proptele politice ar fi fost demult trimis acasă.

PS 1 Dacă n-ar fi de râs, ar fi chiar de plâns. Un „oneghe”, adică ADI Ecoaqua, a devenit patronul absolut al lui SC EcoAqua, situându-se peste CA şi AGA! Doar la Călăraşi e posibil aşa ceva?

PS 2 Ciudat, dar liberalul de top care “l-a poftit” în 2013 la cârma societăţii n-a scos o vorbă până acum în apărarea lui. Pentru că omu’ rămâne lider şi nu şef!

Acest articol este o opinie