Noaptea ca Hoţii / C. Neagu&D. Drăgulin plănuiesc mărirea tarifelor la apă şi canal. Aşa se justifică primele nesimţite?

Noaptea ca Hoţii / C. Neagu&D. Drăgulin plănuiesc mărirea tarifelor la apă şi canal. Aşa se justifică primele nesimţite?

Profitând de susţinerea totală a tandemului Filipescu – Drăgulin, lideri PNL care au subjugat politic şi economic judeţul şi municipiul reşedinţă de judeţ de vreo 15 ani încoace, Cezar Neagu, directorul general al SC Ecoaqua SA a afişat o atitudine constant sfidătoare, dispreţuitoare nu doar faţă de contribuabilul călărăşean pe care-l „păcăleşte” vârându-i sub nas facturi enorme care conţin consumuri „uriaşe”, ci şi în raport cu actuala conducere a Consiliului Judeţean, unul din acţionarii majoritari ai operatorului de apă şi canalizare ori cu proprii angajaţi.

În ultimii doi – trei ani, de pildă, Cezar Neagu a dat doi bani pe „procedură”, nedorind niciodată să elaboreze vreun raport cu privire la activitatea desfăşurată, pe care să-l înainteze spre analiză Consiliului de Administraţiei al SC Ecoaqua. E adevărat că nici membrii CA nu s-au omorât cu firea, şi ei având la rândul lor obligaţia să redacteze un astfel de raport pe care să-l propună spre dezbatere AGA. Dar...

Totuşi, am aflat că pentru primul semestru al acestui an, Consiliul de Administraţie a încropit un astfel de raport de activitate iar concluziile, în mare parte, confirmă managementul precar imprimat de Cezar Neagu. Asta în ciuda „angajamentelor” asumate prin contractul de management, în proporţie de 60 – 70% nerespectate.

Ei bine, membrii CA, în urma analizei efectuate, au constatat că pentru atingerea obiectivelor asumate prin Planul de Administrare şi îmbunătăţirea situaţiei financiare a societăţii, în prima jumătate a acestui an, Cezar Neagu a iniţiat demersuri, atenţie!, pentru obţinerea aprobărilor necesare de creştere a preţurilor şi tarifelor pentru evitarea unui rezultat financiar negativ la finele anului.

Ca să n-avem vorbe, societatea a fundamentat şi a trimis la ANRSC o propunere de modificare preţ / tariff şi documentaţia aferentă pentru care s-a primit, reţineţi!, Avizul nr. 712947 / 10.09.2019. Ce a făcut în continuare Cezar Neagu? Documentaţia de fundamentare, însoţită de Avizul ANRSC Bucureşti, menţionat mai sus, au fost trimise la ADI Ecoaqua, cu solicitarea de aprobare a noului preţ / tarif prin adresa nr. 4296 / 1121 / 12.09.2019.

Cum le-ar pica liberalilor, acum, în toiul campaniei electorale, o astfel de decizie? În mod cert, le-ar pica greu de tot la stomac. De ce? Pentru  preţurile şi tarifele ar putea exploda, ajungând, poate la 9-10-11 lei! O recunoaşte până şi Cezar Neagu care susţine că „deoarece până la data întocmirii Notei nu a fost aprobat preţul / tariful modificat, estimăm că acesta nu se va aplica înainte de 31.12.2019". Ceea ce trebuia demonstrat!

Pre;edintele AGA, Eduard Grama a avut o reacţie năucitoare cu privire la demersul lui Cezar Neagu de mărire a preţului / tarifului declarând pentru www.arenamedia.ro „Directorul general Ecoaqua, Cezar Neagu, continuă să confirme că  împreună cu primarul Drăgulin iau decizii in defavoarea oamenilor. Primele încasate în mod ilegal de către Cezar Neagu, așa cum am bănuit, au girul primarului Drăgulin și nu numai. Ultima "ispravă " a celor doi este creșterea prețului la apă în condițiile în care interesul comun ar trebui să fie diminuarea pierderilor de apă, așa cum Cezar Neagu și-a asumat prin contactul de management.

După ce în luna septembrie 2019 au solicitat, Noaptea ca Hoții!, avizul ANRSC, astăzi documentul se află la ADI Ecoaqua unde presedinte AGA este cel mai apropiat colaborator al primarului, Vali Deculescu iar Director Executiv, chiar cel mai bun nepot al lui Drăgulin, Alin Drăgulin.”

Tot ca de obicei, din cauza resurselor financiare precare, Cezar Neagu se va duce iar la Primărie şi Consiliul Judeţean solicitându-le să procedeze în regim de urgenţă la creşterea capitalului social dar şi la ajustarea preţurilor şi tarifelor, motivele fiind reducerea impactului asupra eficienţei serviciului chiar a siguranţei serviciului. Poveşti! În realitate, omul când dă de greu pentru că atâta poate şi ştie, se face preş în faţa lui Drăgulin să-l scoată din încurcătură! Şi l-a scos, ce-i drept!, de câteva ori până acum.

Ăsta înseamnă management competitiv, eficient, marca Cezar Neagu, garantat de Filipescu – Drăgulin!

Limitat din punct de vedere managerial, Cezar Neagu alege, de fiecare dată, cea mai proastă măsură. E mai uşor să recurgi la mărirea preţurilor şi tarifelor decât să îmbunătăţeşti gradul de încasare ori să procedezi la o restructurare reală a societăţii!

Dacă în 2018, Cezar Neagu a încasat câteva luni la rând prime de-a dreptul nesimţite, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu salariile „amărâţilor” din societate. Din contră! Conform Contractului colectiv de muncă, salariile nu s-au mai încasat integral începând cu al doilea semestru. În schimb salariul său şi al principalilor săi colaboratori a fost plătit integral, la zi, chit că multe dintre ele au luat-o razna.

În ciuda faptului că societatea se află într-o zonă de turbulenţă financiară accentuată, Cezar Neagu a mărit organigrama. A permis noi angajări deşi depăşirea numărului de personal la finele anului aprobat prin bugetul de venituri şi cheltuieli, cu încadrarea în limita de cheltuieli cu salariile prognozată, e contrară prevederilor art. 10 din OG 26 / 2013. Astfel în 2016 au fost angajate 11 persoane iar în 2017, 14. Abaterea a fost constatată de reprezentanţii ANAF care au stabilit că nerespectarea prevederilor OG 26 / 2013 se sancţionează cu amendă de până la 10.000 lei.  Aşa de mult l-au afectat măsurile ANAF că în 2018, Cezar Neagu şi-a luat, cu de la sine putere, prime colosale care i-ar face invidioşi până şi pe Filipescu şi Drăgulin.

„Modificarea organigramei prin creșterea numărului de posturi de la 509 ocupate la 646 posturi în curs de ocupare, neidentificarea pierderilor de apă, primele "justificate" si multe altele conduc catre un management defectuos care primește, atenție, si girul Consiliului de Administrație.

Ceea ce nu se vrea a fi înțeles, cu bună știință, eludând legea este faptul că "AGA este organul de conducere al societății care decide aspra activității acesteia și asigură politica economică și comercială." a mai adăugat Eduard Grama, preşedintele AGA al SC Ecoaqua SA Călăraşi.

Activitatea lui Cezar Neagu în fruntea SC Ecoaqua SA e plină de deficienţe, nu de o lună – două ci de ani mulţi încoace, ceea ce comportă o analiză şi mai aprofundată din partea Consiliului de Administraţie dar şi a Adunării Generale a Acţionarilor. Şi pentru că rezultatele nu-i sunt deloc favorabile, măcar în al 12-lea ceas să se procedeze la demiterea acestuia.

Fiţi siguri, oameni bună, că există viaţă în  Ecoaqua şi fără Cezar Neagu!