S-a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea unei baze sportive în municipiul Călărași!

S-a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea unei baze sportive în municipiul Călărași!

Primăria Municipiului Călărași a anunțat astăzi pe o rețea de socializare că lucrările de execuție a unei baze sportive în municipiul reședință de județ pot demara după ce CNI SA a semnat ordinul de începere a acestora. Durata de execuție este de 9 luni.

“Începând cu data de 4 martie 2024, C.N.I. S.A. a dispus începerea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții “Construire bază sportivă TIP 1, str. Aleea Dumbrava Minunată, nr. 4, municipiul Călărași, judetul Călărași”, durată de execuție fiind de 9 luni.

Obiectivul este finanțat de MDLPA prin CNI S.A.

Baza sportivă va cuprinde:

▪ Teren pentru fotbal;

▪ Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis;

▪ Clădire pentru vestiare;

▪ Cabină de poartă;

▪ Parcare;

▪ Alei pietonale;

▪ Spații verzi;

Valoarea totală a lucrărilor, care vor fi realizate de SC Nico Construct SRL, este de 5.057.682,00 lei (fără TVA).”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Călărași.

Pe 25 mai 2020, ministrul Dezvoltării de la acea vreme, Ion Ștefan a semnat ordinul prin care 14 noi amplasamente sportive se adaugă Listei – sinteză a obiectivelor de investiţii din cadrul “Programului național de construcții de interes public sau social” - Subprogramul „Complexuri sportive”. Printre acestea figurând și municipiile Călărași și Oltenița.

Pe 15 septembrie, 2022, în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii locali au adoptat Proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii ,,C.N.I.” S.A., a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect tip – Construire bază sportivă TIP 1, str. Aleea Dumbrava Minunată, nr. 4, municipiul Călăraşi,

Terenul pe care se va realiza baza sportivă trebuie să fie de formă dreptunghiulară cu o suprafață minimă de 13.202mp, cu lățimea minimă de 80,50m și lungimea minimă de 164,00m.

Terenul poate să aibă o suprafață mai mare și o altă formă decât cea menționată, cu condiția ca dreptunghiul de 80,50m x 164,00m să se înscrie în forma terenului disponibil.

Terenul care se va pune la dispoziție, pentru realizarea bazei sportive, trebuie să respecte condițiile de urbanism locale cât și cerințele minime din REGULAMENTUL GENERAL DE URBANISM din 1996, republicat, aprobat prin HG nr.525/1996, și anume:

❑ Procentul maxim de ocupare a terenului va fi de:

  1. a) 50% pentru construcții și amenajări sportive;
  2. b) 20% pentru alei, drumuri, parcare;
  3. c) 30% pentru spații verzi

Baza sportivă va cuprinde:

▪ Teren pentru fotbal,

▪ Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis,

▪ Clădire pentru vestiare,

▪ Cabină de poartă,

▪ Parcare,

▪ Alei pietonale,

▪ Spații verzi.

TERENUL DE FOTBAL

▪ Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 75,50m x 117,00m și cele ale suprafeței utile de joc 68,00m x 105,00m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 3,00m pe laturile lungi și 6,00m pe laturile scurte.

▪ Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentului de organizare a activităţii fotbalistice din 2018 al Federației Române de Fotbal. Terenul poate fi marcat și pentru 2 terenuri de mini-fotbal, suprafețele vor fi 40,00m x 60,00m.

▪ Suprafața de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast și piatră compactate.

TEREN MULTIFUNCȚIONAL PENTRU HANDBAL, BASCHET, VOLEI ȘI TENIS

▪ Terenul multifuncțional are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 25,00m x 44,00m și cele ale suprafeței utile de joc 40,00m x 20,00m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2,00m.

▪ Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.