S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Modernizare și extindere Corp B – Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași”

S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Modernizare și extindere Corp B – Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași”

Astăzi la sediul Primăriei Călărași, în sala de ședințe a Consiliului Local municipal, primarul Marius Dulce și directorul ADR Muntenia, Liviu Mușat au semnat contractul de finanțare din fonduri europene al lucrărilor privind Modernizarea și extinderea Corpoului B al Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călărași. Valoarea contractului este de 2.537.410 lei (518 mii euro), durata de implementare fiind de 24 de luni. S-a avut în vedere, atunci când s-au inițiat primele discuții pe acest subiect o modernizare a fostului atelier din incinta liceului. În urma acestui proiect, imobilul se va transforma în săli de clasă pentru că avem în vedere să-l extindem pentru învățământul preșcolar și să fie cu destinație specială pentru copii. Valoarea proiectului este de 2537410 lei, adică 518 mii de euro iar cofinanțarea e de 2%. Perioada de implementare este de 24 de luni” a spus primarul Marius Dulce care a continuat “ Îi mulțumesc domnului director Mușat pentru sprijinul acordat. Ușa dvs., știm că a fost deschisă, acum cu certitudinea va rămâne deschisă pentru că suntem călărășeni și împreună putem construi lucruri frumoase în municipiul Călărași. Vreau să le mulțumesc și colegilor de la Dezvoltare pentru eforturile depuse realizând o muncă dificilă, intensă ca să ajungem în acest stadiu, de semnare a contractului de finanțare. Călărășenii să se aștepte și la alte lucruri bune din partea noastră”.

contract2

Directorul ADR Muntenia, Liviu Mușat a spus “Mă bucur mult că suntem azi împreună. Pe de o parte continuăm semnarea contractelor de finanțare de la Primăria Călărași dar e o premieră și-mi doresc ca această premieră cu bunul prieten și coleg dl. Primar Marius Dulce, cu echipa dumnealui din primărie să continuăm cu și mai multă incisivitatea implementarea acestor proiecte fiindcă după cum știți, prima jumătate care a trecut e mai ușoară. Adevărata miză este finalizarea acestor proiecte.

După părerea mea, liceul teoretic Mihai Eminescu este poate unul dintre cele mai bune din județ având în vedere rezultatele obținute în ultimii ani și cred că semnarea acestui contract nu e chiar o întâmplare. Sunt convins că “administrația Dulce” va da o importanță considerabilă educației în municipiul Călărași, ca o premisă importantă în dezvoltarea comunității.

E o premieră și pentru mine să semnez primul contract de finanțare și în calitate de consilier local, rămâne de văzut până când voi mai putea să am onoarea de a face parte din deliberativul Consiliului Local, având în vedre că se preconizează o serie de schimbări în statutele noastre. Dar atâta timp cât voi fi, voi încerca să fiu un sprijin pentru dl primar, pentru Primăria Călărași, pentru toată comunitatea, așa cum ne-am luat angajamentele în alegerile locale din septembrie a spus Mușat care a continuat “În perioada următoare avem o provocare la fel de importantă la care lucrăm. E vorba de pregătirea Programului Operațional Regional 2021-2027, un program care se axează în continuare pe investiții în zonele urbane mari dar și mai mici dar municipiile reședință de județ vor fi în continuare beneficiare ale unei părți consistente din acest program. Deja am discutat cu dl primar să demarăm dialogul, reuniunile față în față, cu ideile de proiecte pe masă, cu ceea ce se dorește a se face în municipiul Călărași, prin intermediul acestui program, așa încât să ne asigurăm că unj număr cât mai mare de obiective vor fi trecute în POR ca activități eligibile. Evident, decizia finală e la Comisia Europeană dar noi vom încerca un număr cât mai mare din aceste proiecte să le transformăm în fapte, în contracte de finanțare pentru administrațiile din regiune și evident pentru administrația călărășeană.

contract3

Mușat a prezentat și o parte din avantajele pe care le generează proiectul. “Sunt bucuros că acest an se termină cu semnarea unui contracdt care chiar dacăî n-are o valoare foarte mare, sunt convins că cele 6 săli de clasă care se vor construi, vor da o anvergură și mai mare acestui liceu. Ca indicatori: 180 de persoane reprezentând capacitatea infrastructurii de educație, numărul de participanți la procesul educațional tot 180 de persoane. Proiectul se adresează și unui număr de 3 participanți cu dizabilități. S-a luat în calcul ca fiecare clasă să poată găzdui și copii cu dizabilități. De asemenea se adresează și unui număr de 10 participanți aparținând categoriilor dezavantajate din punct de vedere social. Iată, toată gama de elevi, atât cu probleme medicale cât și sociale. Vreau să vă felicit dl primar, pe dvs. dar și echipa primăriei și să dea Bunul Dumnezeu ca proiectul să se finalizeze nu în 24 de luni ci mai devreme ca să intre astfel în serviciul public a conchis Liviu Mușat, directorul ADR Muntenia.