Roseți | N. Rîjnoveanu: Totuși, am speranța că până la finalul anului să semnăm contractele de finanțare și pentru cele două obiective

Roseți | N. Rîjnoveanu: Totuși, am speranța că până la finalul anului să semnăm contractele de finanțare și pentru cele două obiective

’’Construire și dotare dispensar comunal’’ și “Reabilitare, Extindere și Dotare Grădinița cu Program normal Elisabeta Rosetti” sunt două obiective asumate de Nicolae Rîjnoveanu însă nici până în momentul de față cele două investiții nu sunt finalizate.

Primarul comunei Roseți arată cu degetul spre autoritățile centrale care în opinia sa obstrucționează derularea proiectelor atât a celor finanțate din fonduri naționale cât și europene. Cu toate acestea, Rîjnoveanu speră ca până la finalul anului să fie semnate și contractele de finanțare a lucrărilor în cadrul celor două proiecte. “Cele două proiecte dispensarul și grădinița nu sunt gata. În lista sinteză sunt de anul trecut, văd însă că se mișcă foarte, foarte greu. Barem să ne spunș: „Dom’le nu sunt bani! Pe PNI Anghel Saligny s-au mâncat banii, pe PNRR, la fel. Nu ne mai tot cereți bani că nu avem!” Nu se poate așa ceva!

Totuși am speranța că până la finalul anului să semnăm contractele de finanțare și pentru cele două obiective.”, a spus primarul Rîjnoveanu care a continuat “Pe timp ce trece, se gândesc să ne ceară și alte hârtii. Nu se poate așa ceva! Nu schimba regula în timpul jocului. A mai procedat la fel și doamna Udrea când era ministru. Ne întârzie, nu vrem să facem, nu știu care-i treaba. Suntem parcă mai catolici decât papa. În loc să ne ușurăm munca și să absorbim bani europeni, noi tragem de ei... De ce? Nu știu. Fiind eu mai în vârstă poate devin mai neînțelegător. Trece timpul și nu reușim să facem ceea ce trebuie. Eu vreau să ne apucăm de treabă și să dăm de lucru oamenilor care așteaptă să muncească.”

La începutul acestui an, pentru plata documentaţiilor şi studiilor aferente celor două obiective de investiţii mai sus-menționate, primarul Nicolae Rîjnoveanu a propus Consiliului Local utilizarea sumei de 144.000 lei din excedentul rezultatul la finele anului trecut, în cuantum total de 2.798.280,28 lei.

În aprilie 2022, Consiliul Local a adoptat proiectele de hotărâre privind predarea către CNI a amplasamentelor în vederea executării investiţiilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.