Primăria Ștefan Vodă | Ionel Zardova: Am pregătit un plan de măsuri de dezvoltare care să reflecte cât mai fidel opțiunile și nevoile cetățenilor

Primăria Ștefan Vodă | Ionel Zardova: Am pregătit un plan de măsuri de dezvoltare care să reflecte cât mai fidel opțiunile și nevoile cetățenilor

Strategia de dezvoltare locală a comunei Ștefan Vodă 2021-2027 a fost elaborată, urmând ca în perioada imediat următoare să fie supusă dezbaterii și aprobării în Consiliul Local.

Obiectivul general al strategiei îl reprezintă dezvoltarea echilibrată și armonioasă a localității prin crearea și prin susținerea unui mediu economico - social competitiv, stabil, sănătos și diversificat, care să asigure creșterea economică continuă și calitatea vieții cetățenilor comune.

“Strategia de dezvoltare locală a comunei Ștefan Vodă, prin care dorim să oferim o imagine cât mai clară a obiectivelor pe care administrația locală și le-a fixat pentru următorii 6 ani este gata urmând să fie dezbătută și validată în Consiliul Local. În cadrul strategiei, dezvoltarea comunei Ștefan Vodă a fost structurată pe o perioadă de 6 ani, cuprinsă în intervalul de timp 2021-2027, dorindu-se astfel suprapunerea cu următoarea perioada de programare stabilită de către Comisia Europeană., a declarat primarul Ionel Zardova care a continuat Strategia de dezvoltare locală prezintă acţiunile pe care administraţia locală le va iniţia pentru a crea condiţiile necesare dezvoltării comunei. Prin conținutul strategiei dorim să subliniem și rolul important ce revine valorificării potenţialului de absorbţie a fondurilor europene. Am pregătit un plan de măsuri de dezvoltare care să reflecte cât mai fidel opțiunile și nevoile cetățenilor. Planul reprezintă radiografia generală a comunei, detalierea direcțiilor strategice de dezvoltare si rezultatul implicării tuturor factorilor interesați și responsabili de la nivelul comunei.

Rezultatele studiilor și ale procesului de elaborare a strategiei ne-au oferit nouă, administrației locale, o modalitate utilă pentru identificarea priorităților și pentru selectarea acțiunilor și a politicilor viitoare.

Strategia redă o analiză a resurselor și oportunităților comunei prezentând cadrul în care se va realiza progresul în următorii ani în vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor. În acest sens trebuie promovată o economie dinamică și competitivă, care să asigure locuri de muncă, un înalt nivel de educație, ocrotirea sănătății, coeziunea socială și protecția mediului, într-o lume sigură, ce respectă diversitatea culturală

În opinia sa, elaborarea strategiei reprezintă unul dintre cei mai importanți pași care susțin procesul de dezvoltare locală, fiindcă această strategie are ca scop stabilirea unor priorități pe termen mediu spre care se orientează efortul de dezvoltare al comunității locale în viitor.”

Potrivit documentului, dezvoltarea spaţiului rural se bazează pe conceptul de dezvoltare durabilă care presupune îmbinarea armonioasă între componenta agricolă şi componenta economică rurală agroalimentară şi neagricolă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.