PMC, partener în cadrul proiectului „Promovăm, Plantăm, Salvăm!”

PMC, partener în cadrul proiectului „Promovăm, Plantăm, Salvăm!”

Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „Dunărea de Jos Călăraşi” a lansat astăzi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi şi Liceul Pedagogic „Ştefan Bănulescu” din Călăraşi, proiectul „Promovăm, Plantăm, Salvăm!”, finanţat cu sprijinul financiar al ANST / Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Călăraşi în cadrul Programului de susţinere a acţiunilor de tineret.

Prezent la eveniment, primarul Marius Dulce a declarat „Nu facem astăzi altceva decât să ne preocupăm de normalitate. Toată lumea vorbeşte astăzi de proiecte pe „verde”, pe „albastru”, dar cel mai important e că ne dorim să implicăm tinerii în implementarea unor astfel de proiecte generoase. Viitorul este al tinerilor, prin ei mergem mai departe. Îi invit pe ei să se implice ca să protejăm mediul pentru că de fapt astfel îi protejăm pe ei.

Nu ne vom opri aici pentru că avem multe de făcut împreună. Obiectivul nostru este să construim laolaltă un oraş mai frumos, mai curat.”

Scopul proiectului: Îndemnul la educație pentru un mediu curat şi sănătos, adresat oamenilor din comunitatea locală, o expresie a unității, fiind un simbol ce ne adună împreună. Implicarea copiilor de grădiniță, tinerilor, autorităților locale/comunității, în activități ce au ca finalitate rezolvarea unor probleme ale mediului și cresterea gradului de educație pentru mediu.

Obiective generale:

  1. Îmbunătătirea colectării selective a deșeurilor, stimularea inovării în ceea ce privește reciclarea, limitarea utilizării depozitării deșeurilor.
  2. Îmbunătățierea calității aerului în Municipiul Călărași și menținerea în valorile țintă reglementate de legislația românească și europeană prin selectarea și plantarea unor specii de copaci capabile să absoarbă noxele emise de agentii economici, depozitării si incinerării deșeurilor, prin plantarea copacilor pe o suprafată de 3 ha teren degradat.

Pentru a impulsiona eforturile de promovare a gestionării durabile, conservarea şi dezvoltarea pădurilor, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă “Dunărea de Jos”, datorită expertizei dobândite în gestionarea acestor probleme de mediu, a identificat nevoile comunității și grupului țintă și și-a propus să implice elevi / tineri voluntari în activităti de împădurire, de constientizare a populatiei municipiului Călărași privind impactul negativ al deseurilor menajere asupra mediului înconjurător şi a aerului pe care îl respirăm.

Pe lângă scopul practic, acţiunea va fi şi una educativă, mai ales pentru elevi / tineri dar şi o acţiune socială cu impact pozitiv asupra comunității locale, prin conștientizarea impactului deșeurilor menajere asupra mediului înconjurător, prin activitatea de plantare a puieţilor de salcie si plop (pe o suprafață de 3 ha), în două parcuri aflate în municipiului Călărași (Parcul Dendrologic și Parcul Constructorului), prin aportul adus de beneficiarii direcți ai proiectului la protejarea mediului înconjurător.

Primăria Municipiului Călărași va asigura în cadrul proiectului suport logistic pentru activitatea de plantare, va pune la dispoziție terenul unde vor fi plantați efectiv copacii, acordând suport post - plantare prin personalul specializat.

Valoarea proiectului este de 30.855,36 lei din care 18.458,7 lei este contribuţia MTS iar 12.396,66 lei, contribuţie proprie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.