PMC | “Înființare și dotare centru de colectare prin aport voluntar (CAV), în Municipiul Călăraşi“, proiect finanţabil prin PNRR

PMC | “Înființare și dotare centru de colectare prin aport voluntar (CAV), în Municipiul Călăraşi“, proiect finanţabil prin PNRR

Convocaţi joi, 10 noiembrie, în şedinţă extraordinară, consilierii locali au adoptat şi Proiectul de hotărâre privind depunerea şi finanţarea proiectului cu titlul “Înființare și dotare centru de colectare prin aport voluntar (CAV), în Municipiul Călăraşi“.

Posibilitatea finanţării centrelor de aport voluntar ce vor asigura colectarea separată a deşeurilor care nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deşeuri reciclabile şi biodeseuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum şi fluxurile speciale de deşeuri- deşeuri voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, mobilier, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri de gradină, deşeuri de construcţii şi demolări este o oportunitate pe care Primăria Municipiului Călăraşi intenţionează să o valorifice.

Implementarea şi dezvoltarea pe raza Municipiului Călăraşi a unor servicii publice specializate pentru gestionarea deşeurilor provenite din gospodării, servicii care să dispună de logistica necesară pentru colectarea, exploatarea şi gestionarea deşeurilor, în cadrul unui centru de colectare prin aport voluntar este absolut necesar şi oportun pentru judeţ şi populaţie, cu următoarele avantaje incontestabile:

- Eficienţă crescută în domeniul colectării selective a deşeurilor;

- Rezolvarea problemei mirosurilor neplăcute;

- Supravegherea centrului elimină pericolele de vandalism;

- Accesibilitatea utilizatorilor.

Numărul de locuitori deserviți de proiect este de 74.232 locuitori (date actualizate 2021, conform INS).

Valoarea totală a proiectului, finanţabil prin PNRR/2022/C3/S/I.1.A, subinvestiția I1.a „Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar’’, investiția I1 „Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune’’, componenta 3. Managementul deșeurilor din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este de 4.558.786,52 lei (inclusiv TVA).

Valoarea TVA aferentă chetuielilor eligibile va fi suportată de la bugetul de stat, din bugetul coordonatorului de reforme şi/sau investiţii pentru Componenta C3-Managementul Deşeurilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

S-a aprobat cofinanţarea proiectului, respectiv finanţarea cheltuielilor neeligibile care asigură implementarea proiectului, aşa cum acestea vor rezulta din documentaţiile tehnico-economice / contractul de lucrări, dacă este cazul.

De asemenea, se asigură din bugetul Primăriei Municipiului Călăraşi toate resursele financiare necesare pentru finanțarea tuturor cheltuielilor de întreținere și mentenanță a investițiilor realizate în cadrul proiectului pe toată durata de valabilitate a contractului de finanțare, respectiv pe o perioadă de minim 5 ani de la data efectuării ultimei plăți în cadrul proiectului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.