PMC a găzduit, astăzi, conferinţa de lansare a proiectului „Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce (SCCUT) în judeţul Călăraşi”

PMC a găzduit, astăzi, conferinţa de lansare a proiectului „Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce (SCCUT) în judeţul Călăraşi”

Primăria Municipiului Călăraşi a găzduit astăzi în sala de şedinţe a Consiliului Local, conferinţa de lansare a proiectului "Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament Precoce (SCCUT) în judeţul Călăraşi", finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Capital Uman.

SCCUT este un program complex de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin, oferind investigaţii medicale gratuite pentru 170 de mii de femei din Regiunea Sud Muntenia., provenind în special din grupuri vulnerabile.

În cadrul programului, femeile pot beneficia de testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV pentru depistarea leziunilor colului uterin, fie în cabinetele medicale de recoltare înscrise în program, oricând pe parcursul anului, fie în cadrul unităţilor mobile care vor ajunge în localităţi din toate judeţele reginuii.

Anual, peste 1800 de femei mor în România ca urmare a cancerului de col uterin şi aproape 3400 sunt diagnosticate cu această boală. Incidenţa este de 2,5 ori mai mare decât media UE iar rata mortalităţii de peste 4 ori mai mare. Incidenţa poate fi redusă cu până la 80% ca urmare a programelor de screening la nivelu populaţional însă în România atât depistarea timpurie cât şi prevenţia rămân la un nivel foarte redus în special în rândul grupurilor vulnerabile.

PMC sprijină desfăşurarea activităţilor cuprinse în cadrul proiectului, punând la dispoziţie un spaţiu, amplasat în imediata apropiere a sediului, pentru instalarea Unităţii mobile de screening. Astăzi până la ora 16.00 se va derula prima acţiune de testare a femeilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.