Grădiștea | Acest obiectiv de investiții este o verigă importantă privind finalizarea utilităților de pe raza comunei

Grădiștea | Acest obiectiv de investiții este o verigă importantă privind finalizarea utilităților de pe raza comunei

Marți, 27 februarie, la sediul Ministerului Dezvoltării, primarul Vasile Matei a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Grădiștea”, în cadrul PNI Anghel Saligny. Suma alocată de la bugetul de stat este de 47.588.280,54 lei.

“În data de 27.02.2024 primarul comunei Grădiștea, Matei Vasile, a semnat la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare privind obiectivul de investiții ,,Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Grădiștea” în valoare de 47 588 280,54 lei.

Acest lucru a fost posibil după o lungă perioadă în care s-au depus eforturi susținute, fiind un proiect complex.

Acest obiectiv de investiții este o verigă importantă privind finalizarea utilităților de pe raza comunei.

Având alimentarea cu apă, gaze și canalizare (care se va extinde în toate satele), putem să trecem la faza de asfaltare a străzilor comunei, deoarece în prezent prin extinderea canalizării asfaltul existent va fi tăiat pentru efectuarea de lucrări.

Intenționăm ca în urma finalizării acestor obiective de investiții, com. Grădiștea să devină un mic ,,satelit” al municipiului Călărași.

Orice informație suplimentară pe doriți să o aveți, vă rugăm să o cereți de la primarul comunei., se arată în mesajul postat de conducerea Primăriei Grădiștea pe o rețea de socializare.

Valoarea totală a investiției este de 56.229.721,76 lei (TVA inclus), suma susținută de la bugetul local fiind estimată la 8.760.179,93 lei.

Iată principalii indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții:

- Lungime totală rețea inteligentă de distribuție gaze naturale: 66.473 ml.

- Număr total de gospodării echivalente: 2121

- Număr total de branșamente: 2056. Nu au fost prevăzute branșamente pentru agenți economici.

- Se vor monta 2056 contoare noi inteligente

- Se vor efectua 21 de instalații interioare de utilizare gaze naturale pentru obiectivele socio-culturale

- O stație de lucru

- Răsuflători: 665 bucăți.

Durata de implementare a investiției este de 28 de luni din care:

- 4 luni achiziție servicii proiectare și execuție lucrări

- 6 luni pentru fazele de proiectare DTAC și PT+DE

- 18 luni pentru execuție.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.