Câştigătorii Concursului de filme de scurt metraj cu tematică anticorupţie #ETIC, premiaţi de Primăria Municipiului Călăraşi

 Câştigătorii Concursului de filme de scurt metraj cu tematică anticorupţie #ETIC, premiaţi de Primăria Municipiului Călăraşi

Primăria Municipiului Călăraşi, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, respectiv Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi au organizat pe 25 mai Concursul de filme de scurt metraj pe teme anticorupţie #ETIC (Elevii Transmit Integritatea cu Camera), concurs care a avut ca scop conştientizarea tinerilor cu privire la efectele pe care le are corupţia asupra societăţii, atitudinea ce trebuie adoptată faţă de astfel de fapte şi modalităţile de sesizare a acestora, prin implicarea activă în realizarea unor filme cu tematică anticorupţie, folosind un telefon mobil.

În competiţie s-au înscris elevi din 7 licee călărăşene (clasele IX-XII), cu 17 filme, în total. Fiecare participant la concurs a primit materiale de prevenire integritate (baterie externă şi pixuri inscripţionate) din partea Primăriei Municipiului Călăraşi. De asemenea fiecare profesor coordonator al echipelor clasate pe podium a primit câte o tabletă grafică.

În urma jurizării au fost desemnate echipele câştigătoare după cum urmează:

Locul I | Filmul Oglinda, realizat de elevii, Ghencea Florin Mădălin, Luţă Mădălin Denis şi Nicolae Alin, din cadrul Liceului Tehnologic Dan Mateescu Călăraşi. Profesor coordonator: Ştefan Niţu

Locul II | Filmul Corupția: Iluzia fericirii, realizat de elevii, Iosif Constantin Andrei, Niculescu Ioan, Radu Luca-Gabriel, din cadrul Liceului Teoretic Mihai Eminescu Călărași. Profesor coordonator: Ninel Petre

Locul III | Filmul Concurs Anticorupţie, realizat de elevii, Sârbu Dragoș Gabriel, Ghelase Alexandru-Gabriel, Cîrlogea Andrei Alexandru, din cadrul Colegiului Național Barbu-Știrbei. Profesor coordonator: Cosmin-Ionuț Florescu;

„Îmi pare bine că v-ați implicat iar filmele au fost de calitate. Chiar dacă au fost participanţi de la doar 7 licee, ne așteptăm să fie mai mulți pe viitor. Așa cum am promis, ne-am preocupat și de profesorii care au fost implicați în acest program. Avem premii și pentru cei care s-au clasat pe primele 3 locuri. Vă felicit pentru rezultatele obţinute. Mergem mai departe pentru că trebuie să dezvoltăm această latură și am credinţa că împreună vom reuși”, a declarat, printre altele, primarul Marius Dulce, prezent la festivitatea de decernare a premiilor la care au mai participat Marius Burcea, comisar şef SJA Călăraşi şi prof. Raluca Maria Caraion, inspector şcolar general.

”Având în vedere faptul că pe data de 30 mai sărbătorim ziua aniversară a Direcție Generale Anticorupție, anul acesta împlinindu-se 16 ani de activitate, la nivelul Serviciului Județean Anticorupție Călărași a fost organizat acest concurs intitulat ETIC (Elevii Transmit Integritatea cu Camera). Eu îmi doresc ca de acum înainte, de ce nu, să putem transforma acest concurs într-un festival al filmului călărășean anticorupție, dacă îi putem spune așa. Țin să mulțumesc de asemenea domnului primar pentru sprijinul acordat, să mulțumesc Primărie Călărași, inspectoratului județean Călărași și cadrelor didactice coordonatoare care au dat dovadă de mult profesionalism. Vreau să mulțumesc elevilor care nu au câștigat de data aceasta, dar pe viitor aceasta să reprezinte un impuls pentru ei și o implicare mai mare. Și nu în ultimul rând vreau să mulțumesc elevilor care au câștigat, vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ați răspuns acestei invitații a noastre de a participa la acest concurs, de a vă înscrie în acest maraton al integrității, în această cursă spre integritate, iar pe viitor comportamentul etic să fie o călăuză a noii generații”, a declarat Marius Burcea, comisar şef SJA Călăraşi.

Elevii echipelor clasate pe primele 3 locuri au primit ca premiu câte o bicicletă, valoarea totală a premiilor oferite de Primăria Municipiului Călăraşi fiind de circa 15.000 lei.

Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne aniversează pe 30 mai 16 ani de la înfiinţare, perioadă în care s-a consolidat ca instituţie pregătită să acţioneze profesionist în scopul asigurării integrităţii profesionale şi credibilităţii tuturor angajaţilor M.A.I..

Ziua de 30 mai a fost stabilită Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție la propunerea conducerii instituției, prin ordin al ministrului afacerilor interne.

film2

film3

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.