Vorba bună înlocuită cu buldozerul!

Vorba bună înlocuită cu buldozerul!

Eduard Grama a fost ieri omul, poate, cel mai apreciat dar deopotrivă şi cel mai hulit pe reţelele de socializare. Administratorul public al Municipiului a luat taurul de coarne având tăria, ba nu!, chiar curajul, după emiterea somaţiilor în prealabil, să pună buldozerele pe construcţiile ridicate ilegal de-a lungul timpului, pe malul stâng al Borcei pentru a elibera terenul în vederea implementării unui proiect cu finanţare europeană, de câteva milioane de euro, care a zăcut prin sertare circa 2 ani de zile. Nu mai puţin de 59 de persoane (două au anulat contractul în cursul anului trecut!) au beneficiat de complicitatea administraţiilor locale anterioare plătind sume modice pentru ocuparea temporară a domeniul public şi privat al municipiului. Suprafeţele variază între 6 şi 984 de mp, în 2020, suma încasată de Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei fiind de doar 3180,5 lei!

Bătaie de joc! Întreţinută, poate, de zeci de ani de politicieni locali care au preferat să închidă ochii decât să facă ordine de teamă că vor deranja o şleahtă de şmecheri care pe lângă faptul că de cele mai multe ori nu achitau nici măcar ocuparea temporară a lotului respectiv, au construit ilegal, fără autorizaţie de construcţie, imobilele nefiind nici ele impozitate. Aşa s-a întâmplat şi în mandatul precedent, când fosta administraţie a tot tergiversat proiectul de teamă să nu piardă câteva sute de voturi din „cartierul Malibu”. Mi-amintesc de explicaţiile penibilie oferite în toamna anului 2019 de fostul administrator public al municipiului, VD, un personaj de tristă amintire, salvat acum de partid cu un alt post călduţ în Primăria Dragalina.

Imaginile difuzate ieri pe FB au oripilat mulţi călărăşeni însă ele confirmă şi faptul că acest municipiu e condus acum de oameni curajoşi care nu se lasă intimidaţi de noua „aristocraţie de baltă”, dospită la umbra abuzurilor trecute cu vederea tocmai de cei care ar fi trebuit să apere cu dinţii domeniul public / privat al Municipiului.

Proiectul „Îmbunătăţirea siguranţei navigabilităţii pe fluviul Dunărea în regiunea transfrontalieră Călăraşi – Silistra”, Slavă Domnului!, merge mai departe. Zilele acestea a fost publicat pe SICAP pentru stabilirea constructorului şi dacă lucrurile nu se vor împotmoli din pricina contestaţiilor, ar trebui să prindă contur din a doua jumătate a anului. Tocmai de aceea eliberarea terenului a fost necesară şi impusă de scurtimea timpului.

Pentru necunoscători dar mai cu seamă pentru distinşii domni care au refuzat să elibereze cu vorba bună terenul contractul de finanţare al proiectului ”Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în Regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra”, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Interreg V-a, Axa prioritară 1 ”O regiune bine conectată”, Obiectiv Specific 1.1 ”Îmbunătățirea siguranței transportului pe căile navigabile fluviale și maritime” a fost semnat pe 29 martie 2019 la sediul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria

Din totalul bugetului acestui proiect, cea mai mare parte revine Municipiului Călărași, astfel:

Total buget: 5.946.041,76 euro, din care:

Consiliul Județean Călărași (lider de proiect)– 719.345,54 euro (12,09%)

Municipalitatea Silistra : 1.999.999,32 euro (33,63%)

Municipiul Călărași: 3.226.696,9 euro (54,26%)

Proiectul are ca scop îmbunătățirea navigabilității în regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra, prin infrastructura de întărire a malurilor, atât în România, cât și în Bulgaria, marcarea corespunzătoare a căii navigabile și folosirea unor mijloace de transport fluvial sigure între cele două localități.

Activități care revin municipiul Călărași:

-execuția de lucrări de apărare de mal stâng al Brațului Borcea pe toată lungimea promenadei și a aleilor pietonale (aproximativ 350 ml)

-construcția gării fluviale (din metal și sticlă) și a pontonului

-amenajări exterioare (mobilier urban)

-asigurarea utilităților

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.