Prefectul Stoica nu e interesat de funcția de secretar general al Prefecturii!

Prefectul Stoica nu e interesat de funcția de secretar general al Prefecturii!

Prefectul județului Călărași, generalul (r), Marian Stoica, al cărui mandat se apropie de final, a declarat pentru www.arenamedia.ro că nu este interesat câtuși de puțin să-și continue activitatea în cadrul Instituției Prefectului jud. Călărași, în calitate de secretar general, infirmând astfel zvonurile apărute în spațiul public în ultima vreme. “Nu, nici vorbă. De altfel, e simplu. Am spus că sunt om de cuvânt și că îmi voi încheia activitatea când va fi să fie. Atât. Din curiozitate, am citit și eu ordonanța să văd care sunt atribuțiile secretarului general. Nu m-am interesat de condițiile de ocupare, susține prefectul Stoica, aflat în funcție de la jumătatea lunii ianuarie a anului trecut.

În altă ordine de idei, în baza prevederilor OUG 4 / 27 ianuarie 2021, PNL Călărași a decis să-i susțină pentru funcția de prefect pe Valentin Barbu iar pentru una din cele două de subprefect pe Nicolae Dumitru, care ocupă și în prezent această calitate. Cealaltă funcție de subprefect revine potrivit algoritmului USR PLUS și va fi ocupată de Georgică Ștefan. Hotărârile privind exercitarea funcțiilor ar putea fi aprobate miercuri, 3 martie, de Guvern iar învestirea să se producă până la sfârșitul săptămânii viitoare.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 4 din 27 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ

La articolul 265, după alineatul (10) se introduc patru noi alineate, alineatele (11)-(14), cu următorul cuprins:

(11) La nivelul instituției prefectului se înființează funcția de secretar general al instituției prefectului. Secretarul general al instituției prefectului este înalt funcționar public și se subordonează nemijlocit prefectului.

(12) Secretarul general al instituției prefectului este absolvent de studii superioare juridice, administrative sau științe politice.

(13) Secretarul general al instituției prefectului asigură stabilitatea funcționării instituției prefectului, continuitatea conducerii și realizarea legăturilor funcționale între compartimentele instituției. Secretarul general al instituției prefectului sprijină activitatea prefectului în exercitarea atribuțiilor prevăzute la art. 255 și coordonează structura/ structurile de specialitate prin care se realizează aceste atribuții.

(14) Atribuțiile secretarului general al instituției prefectului se stabilesc prin hotărâre a Guvernului la propunerea ministerului care coordonează instituția prefectului, cu avizul ministerului cu atribuții în domeniul administrației publice.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.