Călărași | Peste 2000 de doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore

Călărași | Peste 2000 de doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore

Instituția Prefectului Județul Călărași prezintă situația vaccinării împotriva COVID-19 în județul Călărași după cum urmează:

În ultimele 24 de ore au fost administrate 2063 doze de vaccin după cum urmează:

Doza 1 - 924

Doza 2 - 141

Doza 3 - 357

Doza unică Janssen (Johnson & Johnson) - 641.

Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare) la nivel județean – 136993, din care:

Doza 1 - 59307

Doza 2 - 52395

Doza 3 - 7938

Doza unica Janssen (Johnson & Johnson) - 17352.

Nu au fost raportate reacții adverse severe.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Instituția Prefectului – Județul Călărași face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

De asemenea, cetățenii care doresc să se vaccineze o pot face la medicii de familie cu disponibilitate pentru administrarea serului anti-Covid-19 Janssen (produs de Johnson & Johnson) sau într-unul din următoarele centre de vaccinare:

  1. Spitalul Județean de Urgență Călărași
  2. Centrul Comunitar Sala Sport Lehliu-Gară
  3. Centrul Comunitar Clădire ENEL Călărași
  4. Centrul Comunitar Sala Sport Școala 11 Călărași
  5. Centrul Comunitar Fosta Cameră de Gardă Spital Budești
  6. Centrul Comunitar Sală Sport Școala Mircea Eliade Oltenița.

sau accesați harta interactivă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare și găsiții cel mai apropiat centru de vaccinare. Puteți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.