Programele guvernamentale STUDENT INVEST şi FAMILY START sunt, din nou, la dispoziția studenților și tinerelor familii

Programele guvernamentale STUDENT INVEST şi FAMILY START sunt, din nou, la dispoziția studenților și tinerelor familii

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunțat vineri că au fost acordate primele garanții de stat pentru credite aprobate în cadrul programului guvernamental Family Start.

Libra Internet Bank și Banca Cooperatistă Jiul din Târgu Jiu sunt primele instituții de finanțare care au transmis Fondului Român de Contragarantare SA (FRC) mai multe solicitări de garantare. Băncile care au subscris plafoanelor de garantare disponibile în 2023 care primesc și analizează solicitările potențialilor beneficiari sunt următoarele: CEC Bank, EXIM Banca Românească, Libra Internet Banking, Techventures Bank, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP și marea majoritate a Băncilor Cooperatiste afiliate acesteia.

StudentInvest, respectiv, FamilyStart sunt destinate să fie un sprijin financiar pentru studenți sau familii prin acordarea de împrumuturi de maxim 75.000 lei, respectiv maxim 150.000 lei, cu garanții, dobânzi și comisioane aferente creditelor, subvenționate de stat. După modificările aduse legii, creditele cu garanția statului și dobândă plătită de stat sunt mai accesibile.

Fondul Român de Contragarantare dar și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse vor demara o serie de prezentări și dezbateri în centrele universitare. Seria întâlnirilor a debutat la Iași, la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, aceasta fiind urmată de cele organizate la Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca și București.

La Universitatea „Alexandu Ioan Cuza” din Iași a fost parafat, de altfel, primul Protocol de Colaborare Universitară pentru promovarea principiilor de finanțare responsabilă prin programul guvernamental StudentInvest.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.