Peste 500 milioane de euro, accesaţi în prima oră de la lansarea apelurilor de proiecte pentru Fondul Local

Peste 500 milioane de euro, accesaţi în prima oră de la lansarea apelurilor de proiecte pentru Fondul Local

Au fost depuse, în prima oră de la lansarea proiectelor, cereri de finanţare pentru peste 500 de milioane de euro din bugetul total de 2,7 miliarde al Fondului Local, componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), gestionat de Ministerul Dezvoltării - anunţă ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.

După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării gestionează şi fondurile pentru renovarea clădirilor prin PNRR, Valul Renovării, care a avut un succes similar la lansarea apelurilor de proiecte.

În conformitate cu reglementările şi ghidurile solicitantului publicate, Ministerul Dezvoltării a lansat, astăzi, 16 mai, ora 10:00, apelurile de proiecte pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri moderne şi prietenoase cu mediul.

Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online, de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR

În prima oră au fost înregistrate 784 de cereri de finanţare, cu o valoare de peste 500 de milioane de euro - anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget

După cum este cunoscut, din Fondul Local, comunităţile locale, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, pot construi, la nivel naţional, în total 5.522 de locuinţe pentru tineri şi specialiştii din sănătate şi învăţământ, eficiente energetic, vor putea fi înnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala şi 13.200 puncte de reîncărcare. De asemenea, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.