Ministrul Dezvoltării, în vizită de lucru la Călărași

Ministrul Dezvoltării, în vizită de lucru la Călărași

Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a verificat, astăzi, stadiul lucrărilor unor proiecte pe care le finanțează ministerul în județul Călărași.

Primul obiectiv vizitat a fost Centrul socio-cultural Călărași (fostul Palat Administrativ), finanțat cu 48.276.959,61 de lei prin Compania Națională de Investiții și care va avea o suprafață construită de 2.237 mp, pe un regim de înălțime S+P+1E.

”În prezent, lucrările de rezistență, arhitectură și instalații sunt realizate în proporție de 25%, iar constructorul m-a asigurat că termenul de finalizare va fi respectat, astfel încât, anul viitor, din luna iulie, acest obiectiv să devină funcțional”, a precizat ministrul.

Un alt proiect vizitat a fost Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Pompei Samarian” din Călăraşi, acolo unde se construiește un corp nou, cu o capacitate de 305 paturi, dispuse în 10 secții medicale (psihiatrie, neurologie, geriatrie, oncologie, pediatrie, lehuzie, chirurgie plastică, obstetrică-ginecologie, neonatologie și bloc de nașteri).

”Ca să avem o populație sănătoasă, trebuie să contribuim atât la creșterea calității serviciilor medicale de specialitate, cât și la modernizarea unităților medicale, iar Ministerul Dezvoltării finanțează proiecte prin care se urmărește reabilitarea și adecvarea spațiilor pentru desfășurarea, în condiții optime, a activităților medicale, eficientizarea energetică și consolidarea clădirilor din sistemul public de sănătate care prezintă risc seismic”, a afirmat ministrul Veștea.

Ministrul a vizitat și amplasamentele din Călărași și Oltenița, pe care se vor construi două creșe finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare totală de aproape 33 de milioane de lei, care vor asigura 180 de noi locuri pentru antepreșcolarii din județ.

”Noile creșe vor contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor și le vor oferi un mediu modern și sigur unde să învețe și să socializeze”, a declarat Adrian-Ioan Veștea.

Vizita de lucru s-a derulat și în satul Dragalina, unde MDLPA finanțează, prin Compania Națională de Investiții, construirea unei baze sportive de tip 1 (prevăzută cu teren pentru fotbal și un teren multifuncțional pe care se vor putea desfășura activități sportive precum handbal, baschet, volei și tenis), care urmează să fie finalizată la sfârșitul acestui an. Tot în Dragalina, Ministerul Dezvoltării va realiza și lucrări pentru reabilitarea și modernizarea a 9 străzi (Sălciilor, Garoafei, Băcăniei, Zăvoiului, Păcii, Uzinei, Cornișei, Cireșului și Sindicatului), precum și pentru reabilitarea termică și energetică a dispensarului uman, clădire realizată în anul 1958 și care prezintă degradări multiple.

Sursa www.mdlpa.ro

vestea2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.