A fost adoptat HG privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată pentru realizarea Nodului Rutier Autostrada A2 cu DJ 306 la Dragoș Vodă!

A fost adoptat HG privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată pentru realizarea Nodului Rutier Autostrada A2 cu DJ 306 la Dragoș Vodă!

Reunit în ședință de lucru, Guvernul a adoptat astăzi Hotărârea de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Realizarea a trei noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2, A3 în zona de Sud - Est a României- Nod Rutier Autostrada A2 km 90+100 cu DJ 306 la Dragoş Vodă", aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional.

Actul normativ aprobă amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național, precum și listele imobilelor proprietate publică a statului și a imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării „Realizarea a trei noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2, A3 în zona de Sud-Est a României – Nod Rutier Autostrada A2 km 90+100 cu DJ 306 la Dragoș Vodă”.

Totodată, actul normativ aprobă declanșarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică, respectiv lista acestora și cuantumul total al despăgubirilor în valoare de 355.040 lei, pentru un număr de 29 de imobile proprietate privată, în suprafață totală de 249.593 mp, situate pe raza localităților Dragoș Vodă și Vâlcelele din judeţul Călărași.

De asemenea, este necesară și o suprafață totală de 50.740 mp, reprezentând 18 imobile proprietate publică a statului, precum și o suprafață de 34.700 mp, reprezentând 7 imobile proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale.

Suma aferentă despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată va fi alocată de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023.

sursa foto www.adevarul.ro

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.