Rectificarea bugetului municipiului Călăraşi

Rectificarea bugetului municipiului Călăraşi

Convocaţi miercuri după-amiază în şedinţă extraordinară consilierii locali municipali au aprobat, printre altele, şi Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Călăraşi pe anul 2021, iniţiat de primarul, Marius Dulce.

„Având în vedere Referatele Direcţiei Tehnice privind includerea sau suplimentarea sumelor aferente anumitor lucrări sau servicii precum şi solicitările privind rectificarea bugetelor instituţiilor subordonate, propunem rectificarea bugetului propriu al municipiului Călăraşi, aşa cum sunt prezentate în anexele la prezenta.

1. La capitolul 51.02 Autorităţi executive, se suplimentează bugetul alocat cu suma de 16 mii lei în vederea achitării cauţiunii pentru suspendarea Deciziei nr.21/17.02.2021, emisă de Agenţia Fondului de Mediu. Tot în cadrul acestui capitol se suplimentează creditele alocate cheltuielilor de capital cu suma de 47 mii lei în vederea instalării sistemului de supraveghere Full HD la sediul primăriei.

2. Având în vedere că în cazul achitării restanţei în suma de 240 mii lei către ADI Ecoaqua, reprezentând cotizaţia aferentă anului 2020, suntem scutiţi de plata cotizaţiei anului 2021, se suplimentează cu această sumă creditele aferente cotizaţiilor din cadrul capitolului bugetar 54.02 pentru efectuarea plăţii.

Creditele bugetare alocate capitolului 65.02 Învăţământ, se suplimentează, aşa cum reiese din Anexa nr.1, în vederea asigurării cheltuielilor legate de igienizare şi curăţenie pe timpul vacanţei, iar pentru implementarea proiectelor cu finanţare UE a Şcolilor gimnaziale T. Vladimirescu, Mircea Vodă şi Liceul Danubius, sumele încasate de la AM sunt prevăzute în Anexa nr.1 la prezenta hotărâre.

3. În cadrul capitolului 67 Cultură, recreere, religie au loc rectificări ale liniilor bugetare, astfel:

- Serviciului Public Pavaje Spaţii Verzi i se alocă suma de 500 mii lei, sumă necesară atât dotării cu mobilier a parcurilor date în administrare, repararea celor existente, cât şi pentru autorizarea locurilor de joacă şi a instalaţiilor (RSVTI-ISCIR);

- Complexului de Agrement ZOO i se suplimentează suma alocată cheltuielilor de investiţii cu 130 mii lei în vederea instalării sistemului de supraveghere Full HD şi a altor lucrări de investiţii, aşa cum sunt prezentate în solicitare şi 10 mii pentru servicii.

Tot în cadrul capitolului 67.02 , având în vedere amploarea evenimentului anual reprezentat de Zilele Municipiul - Nunta de Aur şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, se suplimentează suma alocată cu 260 mii lei. Pentru Ziiua Marinei se propune suplimentarea cu 15 mii lei a sumei actuale.

Pentru serviciile „muzică de fanfară şi estradă”, se propune suma de 30 mii lei, necesară până la sfârşitul anului.

4. Pentru capitolul 70.02 Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică, la propunerea direcţiilor din primărie, se suplimentează creditele bugetare în vederea realizării PUG-ului, a serviciilor de evaluare a vehiculelor abandonate aşa cum se prezintă în Anexa nr.1. Datorită complexului de activităţi repartizate SPCT-AFL, se solicită suplimentarea creditelor aferente cheltuielilor cu bunuri si servicii, cu suma de 150 mii lei.

Pentru buna desfăşurare a serviciilor cu iluminatul public, se suplimentează creditele cu 400 mii lei.

Administraţiei Cimitirelor i se suplimentează creditele bugetare cu 25 mii lei pentru sistem supraveghere video.

5. În vederea achitării efectuării serviciilor de dezinsectie, se suplimentează creditele bugetare ale capitolului 74 Protecţia mediului cu suma de 184 mii lei, conform Anexa nr.1 la prezenta.

6. La capitolul 84 Transporturi, la propunerea Direcţiei Tehnice, au loc modificări ale creditelor alocate: 130 mii lei pentru Amenajare parcare zona blocurilor H26, iar pentru străzile Plevna, Rahova şi Viitor, se suplimentează cu suma de 1.200 mii lei, aşa cum se prezintă în Anexa nr.1 la prezenta”, se arată în Referatul de aprobare.

Proiectul de hotărâre mai sus – menţionat a fost votat de 17 din cei 18 consilieri locali prezenţi.                                                                                 

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.