Consilierii locali, „forţaţi” să repare erorile lui Drăgulin&Co

Consilierii locali, „forţaţi” să repare erorile lui Drăgulin&Co

Ordine de zi destul de bogată astăzi în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local municipal Călăraşi. Printre cele 23 de Proiecte de hotărâri propuse spre dezbatere şi aprobare se află şi Proiectul de Hotărâre privind aprobarea cererii de chemare în judecată pe cale de ordonanţă preşedinţială precum şi a altor cereri ce vor fi formulate în litigiile cu SC Ecoaqua SA Călăraşi atât în faţa instanţelor de judecată de orice grad cât şi în faţa altor instituţii inclusiv cele cu autoritate administrativ – jurisdicţională.

Concret, iniţiatorul PH-ului, primarul Dan Drăgulin urmăreşte să introducă în ecuaţie Consiliul Local al municipiului Călăraşi după ce Primăria şi-a luat-o în freză la Curtea de Apel Bucureşti care pe 27 iulie a admis apelul introdus de SC Ecoaqua SA, în legătură cu Hotărârea 9 / 13.05.2020 prin care au fost revocaţi 6 membri din funcţia de administratori ai societăţii, respingând cererea de ordonanţă preşedinţială ca fiind formulată de o persoană, Municipiul Călăraşi, fără calitate procesuală activă. Altfel spus, nu Municipiul Călăraşi ci Consiliul Local al municipiului Călăraşi este asociat al SC Ecoaqua SA Călăraşi! Greu...

Cam atât de „mare” este profesionalismul juriştilor de talie planetară din cadrul Primăriei Călăraşi, plătiţi regeşti şi plini de ifose dar extrem de precari când vine vorba de meserie! Domnii jurişti au jucat-o prost de tot, fie din ignoranţă, fie ca să-i facă pe plac primarului Drăgulin care a politizat toată acţiunea îndreptată împotriva noii conduceri a operatorului regional de apă şi canal.

Rămâne de văzut după-amiază dacă şi consilierii locali se vor lăsa antrenaţi în această bătălie cu mare miză politică iniţiată de Drăgulin şi PNL. Cel mai probabil, aleşii liberali se vor conform ordinelor venite de la Cabinetul 1, o parte dintre ei fiind convinşi că o atitudine de ghiocel le-ar putea perpetua privilegiile şi în mandatul viitor.

 

Ce se urmăreşte prin adoptarea PH-ului mai sus – menţionat

Aprobarea formulării cererii de chemare în judecată pe cale de ordonanţă preşedinţială şi a celorlalte cereri de către Consiliul Local al municipiului Călăraşi în litigiile cu SC Ecoaqua SA Călăraşi, în faţa instanţelor de judecată de orice grad precum şi în faţa altor instituţii inclusiv cele cu autoritate administrativ – jurisdicţională.

Aprobarea formulării de către Consiliul Local al municipiului Călăraşi a cererilor de intervenţie în dosarele aflate pe rolul instanţelor de judecată în care SC Ecoaqua este parte.

Împuternicirea preşedintelui de şedinţă al Consiliului Local al municipiului Călăraşi să semneze cererea de chemare în judecată pe cale de ordonanţă preşedinţială şi celelalte cereri ce urmează a fi formulate în faţa instanţelor de judecată de orice grad, precum şi în faţa altor instituţii inclusiv cele cu autoritate administrativ – jurisdicţională şi a cererilor adresate persoanelor fizice şi juridice.