V. Iliuță: Fundația nu are niciun drept de proprietate asupra terenului!

V. Iliuță: Fundația nu are niciun drept de proprietate asupra terenului!

Cetățenii care și-au construit locuințe în Parcul Dumbrava ar trebui să aibă motive de îngrijorare. Terenul nu este al Fundației de Tineret, a declarat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță care a explicat că fundația nu are drept de proprietate asupra imobilului conform prevederilor legale în vedere.

“Fundația nu are drept de proprietate. La acest moment, aplicarea legii 18, a legii 1 și a legii 247 nu are fundament pentru Fundația de Tineret. În afară de o aprobare de Consiliu Local care nu e valabilă. Ar fi trebuit, pe fond funciar să i se atribuie teren dacă avea drepturi. Să facă dovada constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate. Acea hotărâre de Consiliu Local e ilegală.

S-a prezentat un document prin care Consiliul Local de la acea dată, 1993, 1994 a atribuit fundației o suprafață de teren din Parcul Dumbrava. Demersurile viitoare însă n-au mai fost făcute. De la aprobarea respectivă, trebuia să facă demersurile să obțină constituirea dreptului de proprietate. Fundația n-a mai făcut demersurile. E clar, nu e în Registrul OCPI care să definească dreptul de proprietate, n-a trecut prin Comisia Județeană, n-a trecut prin Comisia Locală de atribuire sau constituire a dreptului de proprietate.

Acea fundație nu are niciun drept de proprietate asupra terenului!”, a susținut Iliuță care a mai adăugat că Primăria municipiului reședință de județ va evalua situația și speră într-o rezolvare odată cu elaborarea PUG-ului.

“Primăria a evitat să ia decizii până astăzi. Sunt mulți cetățeni încurcați, care sunt cu hotărâri judecătorești, și-au câștigat drepturi...De aceea Primăria, după cum a spus și dl administrator public, va face o evaluare care trebuie să fie corectă. Să vedem care este astăzi poziția administrației față de cetățeni care, poate, de bună credință au construit, crezând că actele pe care le pun la dispoziție sunt legale.

Neavând un act legal, trebuie să găsim o formă. Concesiunea iar Primăria să le pună la dispoziție prin licitație terenul sau vânzarea terenului. Sau alte forme pentru a pune legalitate în acea zonă.

Dar nu mai puțin s-o lăsăm neimpozitată, taxată pentru că azi acei cetățeni nu pot să se branșeze la curent în mod corect. S-au branșat sub diverse forme, prin fundație, care nu sunt suficient de legale.”, a mai precizat președintele Vasile Iliuță care a recunoscut că nici până astăzi n-a reușit să finalizeze procesul de desemnare a reprezentanților Consiliului Județean în structura de conducere a Fundației. “La acest moment, nu i-am desemnat pentru că am încercat să-l căutăm (n.r. președintele Fundației), să avem colaborare dar el fuge cu hârtiile, fuge de răspundere. Nu a vrut să depună nici un document până la ora actuală.. Cred că o să fugim cu legea după el. O să-l invităm să depună actele. Noi facem dovada că le-am cerut în scris la adresa pe care o are CJ, să vină să depună statutul și tot ce înseamnă modul de organizare și de funbcționare precum și toate deciziile pe care le-a luat în numele Consiliului Județean până astăzi. Încercăm să găsim o formulă legală prin executor, prin tot ce ne permite legea ca să obținem acele documente.”, a conchis liderul CJ Călărași.

“În mandatul 2021-2024 vom lua decizia să punem acea zonă în legalitate. Analizăm toate posibilitățile prin noul PUG care se va realiza pe teritoriul municipiului Călărași”

Vasile Iliuță, președinte CJ Călărași