CJ Călăraşi | Iliuţă a cerut demisia prefectului!

CJ Călăraşi | Iliuţă a cerut demisia prefectului!

Un nou scandal a izbucnit pe axa Prefectură – Consiliul Judeţean Călăraşi. De data asta, prefectul politic, Valentin Barbu a solicitat Companiei Naţionale de Investiţii care ar fi putut să asigure finanţarea lucrărilor de reabilitare a sediului Prefecturii, să blocheze preluarea amplasamentului imobilului, în baza unui protocol de la Consiliul Judeţean motivând că „situaţia juridică a fostului palat administrativ este ambiguă”.

Reacţia preşedintelui Consiliului Judeţean a fost promptă şi deopotrivă, vehementă. „Avem un prefect care e împotriva dezvoltării judeţului Călăraşi! Avem un prefect care în campania electorală se lăuda cu investiţiile iniţiate de Consiliul Judeţean, printre acestea figurând şi reabilitarea sediului Prefecturii! Acum domnul prefect a devenit omul care sabotează şi face rău Consiliului Judeţean care înseamnă şi dezvoltarea infrastructurii, reabilitarea imobilelor pe care dorim, cu toţii, să le finalizăm. Dacă domnia sa consideră că nu suntem capabili s-o finalizăm, s-o gestionăm, i-o dau ca să găsească soluţii de finanţare. Dacă ne consideră incapabili să putem s-o finanţăm, atunci o transferăm către domnia sa”, a declarat joi Iliuţă care a cerut şi demisia lui Barbu, acuzându-l de rea credinţă şi incompetenţă. „E ambiguu prefectul! Dacă studia cu atenţie documentele ar fi constatat că Hotărârea de Guvern e valabilă până la reabilitarea palatului prefectural. (...) Un prefect nu poate să interpreteze o Hotărâre de Guvern. Un prefect trebuie să respecte legea, să respecte Hotărârile de Guvern, să le pună în aplicare. Are deja o problemă personală. Cred că trebuie să-i cerem demisia. Domnule Barbu, du-te acasă! Lasă-ne că nu e loc de dumneata în cadrul Prefecturii. Confunzi funcţia de prefect cu ceva cu care dumneata consideri că poţi să te răzbuni. Palatul Prefecturii este cel mai mare simbol al judeţului Călăraşi iar dumneata blochezi cea mai mare investiţie. Acasă! Daţi-vă demisia, domnule prefect, că sunteţi incompetent!”, a continuat preşedintele Consiliului Judeţean.

Iliuţă a explicat că imobilul se află în administrarea Consiliului Judeţean care după ce a întocmit documentaţia tehnică a început să caute şi sursele de finanţare privind executarea lucrărilor. Pe lângă varianta CNI, Consiliul Judeţean a luat în calcul şi posibilitatea finanţării lucrărilor prin intermediul unui împrumut bancar, variantă contestă în urmă cu câteva luni în plenul CJ de către consilierii PNL şi USR.

„L-am sunat ieri (n.r. miercuri, 16 iunie) şi i-am spus că nu trebuie să amestecăm lucrurile şi dacă e supărat pe mine sau pe echipa PSD să nu confunde lucrurile. Ele este prefectul judeţului Călăraşi. Nu trebuie să blocheze investiţii de interes judeţean. Domnia sa s-a supărat şi mi-a închis telefonul.”

Vasile Iliuţă

Din motive obiective, a mai precizat şeful CJ Călăraşi, reabilitarea fostului palat administrativ nu se poate realiza cu resurse proprii din cauza reducerii substanţiale a bugetului Judeţului în acest an comparativ cu 2019, de la 96 la 42 de milioane de euro.

În urma demersului iniţiat de prefectul Barbu, proiectul care urma să fie analizat în cadrul Comisiei Tehnico Economice din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în vederea intrării la finanţare, a fost blocat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.