Reabilitarea Variantei Nord, finanţată de Consiliul Judeţean şi Primăria Călăraşi

 Reabilitarea Variantei Nord, finanţată de Consiliul Judeţean şi Primăria Călăraşi

Aşa cum a anunţat încă de joi vicepreşedintele CJ, Ion Samoilă, Varianta Nord sau Centura Călăraşiului va fi reabilitată de Consiliul Judeţean Călăraşi în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi, în plenul şedinţei extraordinare din 13 mai fiind adoptată în acest sens Hotărârea privind aprobarea Acordului de colaborare între Judeţul Călăraşi și Municipiul Călărași în vederea realizarii obiectivului de investiții “Reparatii capitale cu îmbrăcăminți bituminoase ușoare Varianta Nord (Centura Călărași ) - în lungime totală de 2,864 km”.

„Dezvoltarea durabilă, inclusiv prin acest proiect, a infrastructurii de transport rutiere în zona administrativ-teritorială a judeţului Călăraşi creează plus valoare oferind noi oportunităţi pentru populaţie, agenţii economici şi colectivităţile regionale şi locale şi realizând legături eficiente între centre urbane şi regiuni periferice.

Prin asfaltarea Variantei Nord (Centura) in lungime totala de 2,864 km se urmareste decongestionarea zonelor aglomerate din municipiul Calarasi si va facilita transportul în condiţii de trafic mai sigure, cu o rapiditate sporită şi o durată de deplasare mai redusă a participanţilor la trafic din zonele implicate în proiect atât între localităţile situate pe traseele respective, precum şi către instituţiile şcolare, de sănătate, instituţiile publice şi locurile de muncă ale cetăţenilor din localităţile tranzitate de sectorul de drum supus reparațiilor.”, se arată în Referatul de aprobare.

Amplasamentul va începe de la intersecția cu Drumul judetean 306 A (sens giratoriu) până la intersecţia acces Saint Gobain, în suprafaţă totală de 20.300 mp. Durata estimată de realizare a investiţiei este de 24 luni.

   Valoarea totală estimată a investiţiei e de 1.449.238,79 lei, la care se adaugă T.V.A., conform Devizului General, din care suma de 320.000 lei, la care se adaugă T.V.A. va fi asigurată de Primăria Municipiului Călăraşi iar suma de 1.129.238,79 lei, la care se adaugă T.V.A. revine Judeţului Călăraşi.

Un proiect de hotărâre similar va fi supus votului aleşilor locali în proxima şedinţă de Consiliu Local municipal.