„Puci” la CJ Călăraşi. România Normală nu se face cu ABUZURI!

„Puci” la CJ Călăraşi. România Normală nu se face cu ABUZURI!

Situaţia de la nivelul conducerii Consiliului Judeţean a scăpat de sub controlul. Cu de la sine putere, vicepreşedintele Valentin Barbu, candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al CJ Călăraşi, la localele din 27 septembrie 2020, şi-a arogat, de vreo 2 zile, mai multe drepturi inclusiv acela de a „sfida” Ordinul prefectului privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a acestuia a mandatului de consilier judeţean al lui Vasile Iliuţă, emis vineri 31 iulie 2020.

Prevalându-se de faptul că încă de vineri, Vasile Iliuţă a intrat în concediu medical, vicepreşedintele Barbu a „activat” prevederile Dispoziţiei 193 / 27 iunie 2016 privind desemnarea unui vicepreşedinte pentru a exercita atribuţiile Preşedintelui Consiliului Judeţean în care se precizează la art. 2 că „În cazurile de absenţă a Preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi precum şi a domnului vicepreşedinte Dinulescu Marian, se desemnează domnul vicepreşedinte Barbu Valentin pentru a exercita atribuţiile Preşedintelui Consiliului Judeţean, în numele acestuia.” Ca o paranteză, Dinulescu a fost în weekend aşa de „buşit” de conducerea PNL încât şi-a luat omu’ concediu medical de...frică!

Carevasăzică în acest moment Ordinul Prefectului 240 / 31 iulie, menţionat mai sus, nu mai e de actualitate. Regretabil, dar a devenit hârtie igienică. Apropos, de ce nu-l retrageţi, domnule prefect, dacă dl Barbu a găsit o altă cale de a se manifesta plenar ca un preşedinte deşi n-a fost validat de colegii săi din CJ? Dacă nu ştiaţi, domnule prefect Stoica, deşi mă îndoiesc, în acest moment, Vasile Iliuţă “figurează”, în scriptele Consiliului Judeţean ca fiind în concediu medical şi de aceea pe toată durata acestuia, atribuţiile sale de preşedinte au fost preluate de Valentin Barbu, conform art. 2 din Dispoziţia 193 / 27 iunie 2016.

Numai că domnul Barbu, fără frică dar şi fără jenă faţă de lege, nu se mulţumeşte doar cu exercitarea atribuţiilor preşedintelui Iliuţă. Chiar în cursul zile de miercuri a semnat o adresă în care a solicitat colegilor de la Direcţia Juridică şi Administraţie Publică să facă toate demersurile, cu celeritate, pentru suspendarea din funcţie a consilierilor din cabinetul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean. De ce? Pentru ce acest abuz în condiţiile în care toţi aceşti consilieri sunt subalternii direcţi ai lui Vasile Iliuţă, aflat în concediu medical şi nu exclus din instituţie? Dar asta nu e tot. La fel de discreţionar, Barbu a mai cerut abrogarea dispoziţiei de numire a managerului la Centrul Judeţean de Creaţie şi Cultură Călăraşi. De ce? Un al doilea mare abuz! Bomboana pe colivă a noii dictaturi instaurate la CJ, în urma acestui „puci”, o reprezintă abrogarea dispoziţiei de numire a reprezentantului Consiliului Judeţean Călăraşi / Judeţul Călăraşi în AGA la societatea Ecoaqua SA. Adică a lui Eduard Grama, directorul Direcţiei de Dezvoltare! De ce? Care e interesul?

Cam multe lucruri necurate făcute într-un timp atât de scurt de un vicepreşedinte care în loc să facă funcţională activitatea Consiliului Judeţean a pornit o prigoană împotriva lui Iliuţă şi a echipei sale. O simplă dispoziţie n-are cum să-i confere atâta putere!

Ştiindu-l un om ponderat, echilibrat, sunt surprins de accesele sale „dictatoriale”. E drept că o avea spatele acoperit dar totuşi, România normală nu se face cu abuzuri!