Prime frumoase, de mii de euro, încasate de „managerul” de la Ecoaqua. E. Grama: Sumele încasate sunt necuvenite!

Prime frumoase, de mii de euro, încasate de „managerul” de la Ecoaqua. E. Grama: Sumele încasate sunt necuvenite!

Nu, nu e o glumă. Din păcate! Deşi anul trecut, operatorul regional de apă şi canalizare, SC Ecoaqua SA Călăraşi a înregistrat pierderi de apă, în medie, de 56,37%, directorul general, Cezar Neagu a primit un cadou generos din partea Consiliului de Administraţie. Potrivit surselor noastre, în ultimele două luni ale anului trecut, Neagu a fost cadorisit de CA cu câte o primă de 28.139 lei (adică 281.380.000 lei vechi), reprezentând dublul salariului său de bază. Imaginaţi-vă că în luna respectivă, venitul brut „s-a ridicat” la 42.247 lei (adică 422.470.000 lei vechi), o sumă „colosală” fie şi pentru managerul unei societăţi care nu ezită să ceară sprijin autorităţilor locale (Primăria Călăraşi şi Consiliul Judeţean) atunci când dă de greu!. Dar Moş Crăciun, adică Consiliul de Administraţie, şi-a făcut pe deplin datoria şi i-a pus sub pom o „mică atenţie” de circa 10 mii de euro pentru eforturile sale deosebite de a încheia anul cu un procent al pierderilor de apă de peste 56%, în condiţiile în care, la finele anului 2017, indicatorul se oprise la un procent mediu de 47%. Ăsta înseamnă management de calitate!

L-am contactat pe preşedintele Adunării Generale a Acţionarilor societăţii, Eduard Grama care confirmă informaţiile noastre precizând că sumele încasate de directorul general al SC Ecoaqua SA sunt necuvenite. „În toate şedinţele AGA, am sesizat această ilegalitate vizavi de aprobarea drepturilor financiare ale directorului general de către Consilul de Administraţie. Membrii Consilului de Administraţie dar şi directorul general uită că Adunarea Generală a Acţionarilor este organul de conducere al societăţii care decide asupra activităţii acesteia şi asigură politica economică şi comercială a acesteia. În concluzie, sumele încasate de directorul general sunt sume necuvenite, încasate în mod ilegal.” a declarat Grama care a continuat „Consiliul de Administraţie, în mod voit, refuză să pună la dispoziţia AGA Raportul de evaluare al indicatorilor aşa cum au fost asumaţi în contractul de management. De ce? Răspunsul e simplu. Pentru că Cezar Neagu ar trebui să fie destituit ieri şi nu astăzi. De ce Primăria Călăraşi prin reprezentantul său legal în AGA şi reprezentantul în ADI Ecoaqua refuză să accepte că aceste beneficii financiare sunt illegal atribuite? Doamna director economic, angajată în funcţia respective fără respectarea prevederilor OUG 109, în baza căror documente a putut da CFP? Sunt doar două întrebări dintr-un set mult mai mare, din păcate, fără răspuns”

Probabil că şi din această „perspectivă”, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul CJ Călăraşi, Eduard Grama, este mitraliat, ostracizat chiar, cu o evidentă mânie proletară de propaganda isterică adunată în jurul primarului Dan Drăgulin care pare să nu aibă nicio problemă cu managementul, plin de semne de întrebare, prestat de Cezar Neagu.

Grama e totuşi „optimist” şi speră ca într-o bună zi, acea nefiind atât de îndepărtată, organele îndreptăţite să intervină şi să facă puţină lumină prin desişul de fapte controversate. „Cred că va veni şi ziua în care organele abilitate, din nefericire în momentul de faţă cu ochii larg...închişi, îşi vor apleca, totuşi, privirea asupra acestei societăţi” a mai afirmat Grama care a conchis „Ceea ce am putut face pentru călărăşeni a fost faptul că preţul la apă nu a crescut aşa cum s-a dorit de către ceilalţi reprezentanţi AGA şi voi încerca în perioada următoare să găsesc o soluţie pentru coeficientul de repartiţie”

Liberal pur – sânge, Cezar Neagu a devenit şi membru PNL Călăraşi candidând în 2016 (fără succes!) pe lista acestui partid la Senat. În rest, e un specialist de seamă al partidului, bucurându-se din plin de susţinerea tandemului de aur al partidului Filipescu – Drăgulin.