E. Grama: Echipa magnifică de tocat bani a EcoAqua ține cu dinții de funcții

E. Grama: Echipa magnifică de tocat bani a EcoAqua ține cu dinții de funcții

Preşedintele AGA al SC EcoAqua SA Călăraşi, Eduard Grama a reacţionat după ce Primăria Municipiului Călăraşi, al doilea acţionar ca pondere cu 25,2% din capitalul societăţii, a atacat luni, printr-o acţiune în anulare formulată la Tribunalul Călăraşi, Hotărârea AGA nr. 9 din 13.05. 2020, în urma căreia a fost revocat Consiliul de Administraţie al operatorului regional de apă şi canal, declarând despre primarul Dan Drăgulin că în loc să reprezinte cu adevărat interesele călărăşenilor, afectaţi de tariful mărit la apă sau de pierderile regăsite în factură a ales să se transforme în avocat al fostului director general, Cezar Neagu, demis recent din funcţie.

“Ne confruntăm cu o situație la care ne așteptam. Echipa magnifică de tocat bani a EcoAqua ține cu dinții de funcții. Umilitor pentru niște oameni care nu au făcut decât să aducă societatea în dezastru. Aflu că dl. primarul Drăgulin s-a transformat în avocatul lui Cezar Neagu. Stau și mă întreb: în avocatul călărășenilor când se va transforma? Cetățenii când primesc dreptate din partea domnului primar? Pentru tariful mărit la apă, pentru lucrările de mântuială, pentru pierderile regăsite în factură, pentru apa mizeră care curge în localități?” a spus Grama care a continuat “Acțiunea Municipiului Călărași concertată de dl. primarul Drăgulin confirmă faptul că acești indivizi  ascunși în spatele partidelor politice și funcțiilor se consideră stăpâni pe EcoAqua.”

Reprezentantul Consiliului Judeţean, detonator a unui procent de 32,8% din acţiunile SC EcoAqua SA, în Adunarea General a Acţionarilor consideră că demersul iniţat de Drăgulin este mai degrabă unul politicianist, obiectivul său fiind de fapt salvarea lui Cezar Neagu. “Serviciile publice asigurate de operatorul EcoAqua sunt imaginea în oglindă a lui Drăgulin, Cezar Neagu și Filipescu. Scumpe și de proastă calitate! Eu cred că dl. Drăgulin încearcă să-și salveze ultimul mohican care ani de-a rândul a executat cu sfințenie ordinele în favoarea intereselor personale.”

Grama a dat asigurări întregii comunităţi că “funcționarii de la SC ECOAQUA SA sunt alături de noua echipă managerială în care am încredere deplină”, subliniind pe de altă parte că “În ultimele zile am aflat multe lucruri interesante, pe care observ că vor să le povestim magistraților. În legătură cu instalarea noului director, am asistat la câteva momente demne de Gașca Zurli. Un munte de om, legat de scaunul de director și un primar care bâlbâia ceva către noi. Vă spun sincer că și băiatul meu de 10 ani are mai multă demnitate.”

Pe 13 mai, AGA a decis cu majoritate de voturi revocarea Consiliului de Administraţie al SC EcoAqua SA Călăraşi în urma prezentării unui Raport de expertiză financiar-contabilă extrajudiciară privind verificarea indicatorilor de performanţă menţionaţi în Componenta de Administrare, analiza riscului economic şi analiza financiară a societăţii, întocmit de un expert contabil.