E. Grama: Drum bun, domnule Chirilă!

E. Grama: Drum bun, domnule Chirilă!

Declarațiile incendiare ale directorului, Eduard Grama, de la mijlocul săptămânii trecute, au generat nemulţumiri majore în "sânul" afacerii sportului de la Călărași.

Primul care a  încercat o justificare, organizând şi o conferinţă de presă în acest sens, a fost directorul CSM, Dumitru Chirilă, care, potrivit şefului Direcţiei Dezvoltare din Consiliul Judeţean Călăraşi, a reuşit "performanţa" de a nu justifica banii primiți de la CJ.

 „Am spus câteva lucruri în legătură cu managementul defectuos al directorului CSM Călăraşi şi aş vrea să aduc câteva completări. Suma alocată pentru CSM Călărași, în baza contractelor de finanţare, de către Consiliul Judeţean din 2010 până în 2018, deci timp de 8 ani, a fost de 5.946.050 lei, aceasta adăugându-se sumelor primite de la Minister ori Primăria Municipiului Călărași. Din păcate, nu regăsim o investiție reală efectuată  iar patrimoniul clubului arată deplorabil, fiind oglinda managementului ineficient al domnului profesor doctor Dumitru Chirilă.” a spus Eduard Grama care a continuat „În ceea ce priveşte banii nejustificati, totalizând 56 de mii de lei, lucrurile sunt simple și clare. În data de 29 decembrie 2017, conducerea CSM Călăraşi a fost înştiinţată de Consiliul Judeţean, în baza adresei nr. 20731, că trebuie să justifice suma de 100 de mii de lei, destinată premierii sportivilor cu rezultate deosebite obţinute în 2017, în competiţiile interne şi internaţionale, întrucât decontul cu nr. 850 / 28.12.2017 prezentat, nu făcea obiectul actului adiţional nr. 1 la contractul de finanţare nr. 6720 / 26.04.2017. Consiliul , prin Direcţia Economică, a revenit cu o nouă adresă nr.472 din 9 ianuarie 2018, anunţând CSM Călăraşi că s-a acceptat la decontare doar suma de 43.526 lei. Diferenţa de 56.471 lei trebuia restituită în regim de urgenţă. Urgenţa a fost atât de... urgentă încât Consiliul Judeţean a intrat în posesia acestei sume abia pe 15 mai 2018. Deci după aproape 4 luni de zile.

Dacă domnul profesor doctor Chirilă s-a poticnit în a justifica fabuloasa sumă de 100.000 lei, probabil că are emoții în a justifica și suma de cca 1.5 mil euro alocată în ultimii 8 ani, când nimeni nu l-a deranjat. Poate ne explică dumnealui cum a acceptat să țină cu dinții de un scaun atâţia ani, în asemenea condiţii vitrege de muncă. În realitate, domnul Chirilă transmite doar disperarea unui individ care trebuie să lămurească cu responsabilitate cheltuirea banilor publici. Nu încercaţi să vă împăunaţi cu performanţele unor sportivi minunați,  parte a unor secţii conduse cu profesionalism de antrenorii CSM! Sportivi cărora le-ați oferit condiţii improprii de hrană ori antrenament, însă pe care i-ați folosit ca un bun paravan ca să vă acopere nereușitele manageriale. Împăunaţi-vă, domnule Chirilă, cu modul dezastruos în care arată patrimoniul pe care îl gestionaţi și care vă reprezintă, de fapt, activitatea, cârpeli și peticiri la Hotelul Sport, baza de canotaj, sala de lupte libere etc., acestea sunt ,,investițiile’’ CSM! Aceste imobile, aflate într-o stare deplorabilă, arată de fapt performanţa pe care o aveţi în calitatea dumneavoastră de manager, modul în care ați utilizat sumele alocate.”

În legătură cu terenul sintetic din incinta Complexului Sportiv Dunărea, Grama a subliniat „Investiţia realizată de Primăria Călăraşi pe terenul MTS, aflat în administrarea CSM Călăraşi, estimată la peste 100 de mii de euro, este înregistrată în contabilitatea CSM-ului sau a Primăriei Călăraşi? Sau poate sunt sume „în curs de clarificare”? Sau este cam ilegală iar faptul asta vă neliniștește atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropriați? Acei apropiați alături de  care promovați aceleași gen acuze la adresa mea. Probabil Grama se face responsabil, cel mai probabil, şi de golul marcat de Hermannstadt în minutul 97. Repet, ca să înțelegeți, rolul meu la acest club de fotbal este de a verifica cum se cheltuie banii alocați, atenție,  pentru investiții și nu pentru salarii, de către Consiliul Judeţean. Restul sunt doar povești aruncate în spaţiul public, neadevăruri, dezinformări, manipulări.”

Grama a avut şi un mesaj pentru directorul Dumitru Chirilă. "Rămân la ideea că oameni ca dumneavoastră, domnule Chirilă, trebuie să demisioneze din onoare, pentru a mai primi respect înainte de a pleca cu coada între picioare. Sportivii de excepție ai CSM, alături de antrenorii lor minunați, vor face performanță și fără dumneavoastră, cu siguranță în condiții mult mai decente.

Cunosc mulţi indivizi cărora, cu timpul, li s-a dezvoltat simţul proprietăţii funcţiei, încât au impresia că fără ei nu există viaţă. Există viaţă şi după dumneavoastră şi cred că una mult mai frumoasă și sigur mai cinstită. Deveniţi penibil cu fiecare zi pe care o ocupaţi în această funcţie. Nu am crezut că în 2019 vor mai exista oameni cu un comportament slugarnic, de gașcă, așa cum l-aţi manifestat în conferinţa de presă, răspunzând prin ode acelui telefon. Penibil! Ați fost obișnuit ca aceste obiceiuri jenante să vă dea impresia rămânerii în funcţie. Drum bun, domnule Chirilă!", a mai precizat Eduard Grama.