E. Grama: Am obligaţia să verific banii Consiliului Judeţean. Cât sunt la club, vă spun, garantat, că nu vor avea acces la bani

E. Grama: Am obligaţia să verific banii Consiliului Judeţean. Cât sunt la club, vă spun, garantat, că nu vor avea acces la bani

Retrogradarea Dunării în liga a 2-a, după doar un singur sezon petrecut pe prima scenă fotbalistică a ţării, a stârnit un val de furie în spaţiul virtual. Călărăşenii s-au dezlănţuit pe Facebook lansând o serie de acuze nu doar la adresa jucătorilor sau a antrenorului Dan Alexa, în colimatorul lor intrând şi Eduard Grama. Directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean, instituţie care l-a şi trimis pe lângă stafful executiv să urmărească modul de cheltuire a sumelor investite, a fost supus unui adevărat tir de acuze, care mai de care lipsite de adevăr.

 

Miercuri, Edi Grama a dat o replică tăioasă celor care „l-au înjurat” absolut nemeritat, demontând toate acuzaţiile legate de cheltuirea nejudicioasă a banului public. „Aş vrea să clarific două lucruri care sunt esenţiale. Aş vrea să punem şi capăt zvonurilor care circulă în acest oraş pitoresc, plin de oameni inimoşi. În primul rând, noctura de pe Giuleşti nu ne-a costat nimic. Ea vine cu valoare zero. În urma discuţiilor purtate de domnul preşedinte Iliuţă cu conducerea CS Rapid, nocturna a fost demontată şi va fi adusă la Călăraşi şi ulterior montată pe banii Consiliului Judeţean. Repet, nocturna nu a fost cumpărată de Consiliul Judeţean.

În al doilea rând au fost multe afirmaţii gratuite făcute pe seama salariilor fotbaliştilor şi a staffului tehnic, banii care ar fi provenit din bugetul Consiliului Judeţean. Este o informaţie falsă pentru că banii au venit EXCLUSIV din drepturile TV, bani care au fost gestionaţi foarte bine. Acest club, înfiinţat cu mulţi ani în urmă, a beneficiat de acelaşi buget dar cu performanţe greu de imaginat, pentru Călăraşi, în liga a 3-A. Dar la momentul respectiv era linişte, toată lumea era mulţumită” a spus Edi Grama care a continuat „Când am venit prima oară la stadion s-a spus că nu ştiam nici măcar unde e stadionul. Nu sunt pasionat de fotbal şi n-am venit să fac performanţă ca persoană fizică. Sunt trimisul Consiliului Judeţean pentru a gestiona banii şi pentru a arăta călărăşenilor că se poate face performanţă şi cu sume mult mai mici decât au fost alocate echipei în anii 2014,2015 şi 2016. Dacă la nivelul anului 2015, salariile jucătorilor erau de 2000 de lei dar bugetul alocat era identic cu cel din 2017 şi asta vi se pare normalitate, atunci ne repliem la 2015 pentru „normalitate”. Să nu uităm că aici nu existau canalizare, vestiare. Acest imobil în care ţinem conferinţa de presă era insalubru. Nu aveam grupe de copii şi juniori. Acum avem 160 de copii. Emulaţia s-a creat, prin urmare. Cred că toţi ar trebui să fim alături de echipă şi s-aveţi încrederea că banii pe care-i alocăm sunt exclusiv pentru copii şi juniori, pentru realizarea de investiţii. Bugetul se va diminua dar va fi unul care va asigura continuarea performanţei. Mergem înainte ca să promovăm în liga 1.”

Grama a mai menţionat că oricine este interesat poate intra în posesia documentelor contabile ca să verifice modul în care s-au cheltuit resursele financiare al Dunării în campionat. „Oricând putem pune la dispoziţie documentele. Toate cheltuielile sunt transparente, toate plăţile sunt făcute prin conturi bancare. Deci, totul este la vedere. S-a vorbit despre comisioane plătite. Nu există bani plătăţi pentru aşa ceva. Nu există sume cheltuite pe transferuri de jucători. Repet, salariile jucătorilor au fost acoperite din sumele primite din drepturile TV!” a mai susţinut Eduard Grama.

„Vom arăta că se poate face o bază sportivă competitivă”

Reprezentantul Consiliului Judeţean a mai afirmat că investiţiile realizate vizează crearea unei baze sportive competitive care să creeze un cadru pentru performanţă în rândul copiilor şi juniorilor. „Vom arăta că se poate face o bază sportivă pentru că nu a existat aşa ceva la Călăraşi. Nu s-a investit nici un leu până să vină Consiliul Judeţean prin preşedintele Iliuţă care a spus răspicat care sunt obiectivele. Această bază va fi destinată performanţei. Că vom fi noi sau nu, copiii noştri vor face performanţă! Citeam deunăzi că la ce ne-ar mai trebui nocturnă dacă echipa a retrogradat. Noi trebui să facem, repet, o bază sportivă competitivă. Vă spun că nu am avut copii şi juniori, nu am avut antrenori motivaţi. Erau plătiţi, în schimb, la 3 luni. Întrebarea e simplă: Unde sunt banii alocaţi clubului în 2014, 2015, 2016, 2017? Cred că o să aflăm acum. Dosarele sunt la Poliţie. Toată lumea-i mulţumită, eu sunt cel mai fericit. Nu cumva cei care azi ne critică au reminiscenţe din...cele 2 tone de banane facturate pe lună? Transformaţi din consumatori de banane în scriitori profesionişti. Noi am schimbat regulile în 2017. Atunci, la AFC Dunărea plăţile către jucători se făceau din casieria unităţii. Să ne aducem aminte, în documentele din 2016 să identificăm lunile în care erau ridicaţi cash 1 milion de lei. Cine a ridicat aceşti bani? Strigăm hoţii când noi suntem hoţi? Hai să le clarificăm!” a mai spus Edi Grama care a continuat „Să vă dau un exemplu. Medicamentele şi suplimentele pentru efort costau atunci 70 de mii de lei lunar. În liga a 3-a! Acum în liga 1, cheltuielile au fost de 2000 de lei la 3 luni. Unde sunt banii? A venit clipa ca fiecare „personaj” care a condus echipa în liga a 3-a, liga a 2-a să înţeleagă că nu se mai poate. Gata, totul s-a oprit! Nu mai au acces la bani, nu vor avea acces nici la invitaţii Pentru că aceşti „suporteri” vehemenţi, cunoscători de fotbal sunt primii care sunau pentru invitaţii. Iar biletul costa 5 lei! Lumea nu identifică stadionul cu preşedintele clubului Brişan ci cu Grama. De ce? Pentru că ceream să se plătească biletele. Cei care cereau invitaţii, în liga a 2-a vor plăti bilete. Se vor schimba regulile jocului!”

„Nu voi plăti pentru şantaj”

Directorul Direcţiei Dezvoltare a mai avut un mesaj pentru cei care l-au blamat, cu precădere, în spaţiul virtual. „Haideţi să nu mai facem acuzaţii: A luat Grama comisioane, a luat Grama banii de la Consiliul Judeţean şi i-a dus la club dar nu ştie să-i gestioneze. Nu! Cei care fac acuzaţii, au gestionat clubul. Cei care primeau bani erau plătiţi pe factură ca lucrurile să fie acoperite. Eu n-o să plătesc niciodată pentru şantaj. Nu sunt candidat, nu sunt ales public, n-am fost ales de cetăţeni. Am obligaţia să verific banii Consiliului Judeţean. Că mă atacă unul sau altul, nu mă interesează! Cât sunt la club, vă spun garantat că nu vor avea acces la bani” a mai afirmat Eduard Grama.

„N-a putut să justifice 56 de mii de lei”

Eduard Grama nu „l-a menajat” nici pe Dumitru Chirilă, directorul CSM Călăraşi care deţine, în proprietate, terenul sintetic de fotbal, situat în spatele terenului central şi realizat în urmă cu câşţiva ani de Primăria Călăraşi. În opinia sa, Chirilă s-ar fi opus în câteva rânduri ca acel teren să fie utilizat şi de copiii şi juniorii AFC Dunărea 2005 Călăraşi. „În spatele terenului de fotbal, există un teren sintetic care aparţine CSM Călăraşi. Am discutat la MTS iar disponibilitatea domnului Chirilă nu există. Un domn Chirilă, aflat la CSM, cu un buget până în 2017 de 15 miliarde de lei vechi doar din partea Consiliului Judeţean. Dânsul ne şantajează, trimiţând diverse persoane să dea copiii afară că trebuie să plătim chirie. Domnul Chirilă a ajuns la o vârstă la care ar trebui să facă un pas în lateral şi să lase loc tinerilor. I-am şi spus, între patru ochi, că nu se închide CSM-ul dacă pleacă acasă. Am dat de la Consiliul Judeţean 100 de mii de lei şi când am luat dosarul l-a puricat, n-a putut să justifice 56 de mii de lei” a răbufnit Eduard Grama.