CJCC / V. Diaconu: Cred că am reușit să oferim acces la evenimente culturale de calitate tuturor categoriilor de vârstă și să răspundem cât mai multor preferințe

CJCC / V. Diaconu: Cred că am reușit să oferim acces la evenimente culturale de calitate tuturor categoriilor de vârstă și să răspundem cât mai multor preferințe

De la începutul lunii mai 2019, conducerea Centrului Judeţean de Creaţie şi Cultură Călăraşi, instituţie finanţată de Consiliul Judeţean, este asigurată de Virgiliu Diaconu. În calitate de manager, Diaconu a trecut în revistă pentru cititorii www.arenamedia.ro evenimentele derulate anul trecut, realizând şi o scurtă prezentare a activităţii desfăşurate. Pentru 2020, Diaconu şi echipa pe care o coordonează are planuri mari şi vă invită să le descoperiţi cu precădere pe scena Centrului Cultural Barbu Ştirbei.

Cum catalogați activitatea dvs. din luna mai, de când ați preluat şefia CJCC și până în prezent? Ce credeți că ați adus nou în această instituție?

D.V.: În primul rând cred că am adus mult optimism. Am venit cu dorința de a-i încuraja pe cei pe care i-am găsit aici să fie încrezători în propria lor valoare, care se demonstrează prin muncă și rezultatele acesteia. Am încercat să modernizez modul de gândire, modul de acțiune, mai pe scurt să restructurez programul prăfuit pe care l-am gasit aici, demonstrând tuturor că acest lucru este posibil cu aceiași oameni. Așa am organizat spectacole dintr-o paletă foarte largă de genuri artistice, ca acelea cu  Randi, Clejanii, Jean de la Craiova, dar și cu Bianca Ionescu, Alfredo Pascu, trupă de balet, stand up comedy, Maria Buză și Taraful, Alifantis, Fără Zahăr, Mircea Rusu, Baniciu, Miora Velicu, Enceanu, Iris, Kripton, Bănică,  Brenciu, Rimes, Maia Morgenstern, Radu Ipate, Oana Pellea, Emy Drăgoi, Caramitru, Strătilă și mulți alții. Să nu uităm nici de spectacolele pentru copii: Showlandia, Domnul Goe, Fachirii etc.

Aș fi nerecunoscător dacă nu aș aminti ajutorul și încrederea cu care am fost învestit de președintele Consiliului Județean, domnul Vasile Iliuță, fără de care toate acestea nu ar fi existat. Am fi fost ca pe vremea lui Filipescu, adică niște mari zerouri.

Nu trebuie uitați, bineînțeles, consilierii județeni, care au votat în unanimitate pentru ca locuitorii județului nostru să vadă pe viu, și pe bani puțini, spectacole extrordinare care la București se văd cu casa închisă, contra unor sume mari.

Pe scurt, cred că am reușit să oferim acces la evenimente culturale de calitate tuturor categoriilor de vârstă și să răspundem cât mai multor preferințe.

Știu că ați reușit și câteva investiții. Ce ne puteți spune?

Da, se simțea nevoia de a înnoi câte ceva. Idealurile noi cer investiții noi. Cu concursul președintelui CJC am reușit să achiziționăm un autocar premium extrem de necesar în vederea dezvoltării actului cultural în județul nostru.

Vreau să vă amintesc faptul că, de când am preluat șefia CJCC,  prin munca depusă de noi, ansambul Bărăganul - unicul brand recunoscut al județului - a reușit pentru prima oară în istoria lui să obțină un premiu național, și anume la festivalul Național de la Mioveni. Locul 2 pe țară, în concurență cu alte 18 ansambluri din țară, dintre care 4 profesioniste! Acest prim premiu național, coroborat și cu premiul întâi obținut tot în 2019 la festivalul internațional de Kala Neos Marmaras, în concurs cu alte 8 țări, au constituit factorii care l-au determinat pe domnul președinte Vasile Iliuță „să forțeze” achizitionarea acestui autocar cu scopul declarat de a face din acest ansamblu amator, unul profesionist, care să promoveze la cât mai multe evenimente culturale imaginea județului nostru – un județ cu oameni harnici, inteligenți, talentaţi și creativi!

Ce ne mai pregătiți?

Începem anul 2020 cu un spectacol omagial dedicat Micii Uniri, în care veți putea vedea live, interpreți gigantici ai muzicii populare și ai umorului neaoș românesc. Pe 24 ianuarie, pe scena noastră, ne vor încânta Irina  Loghin, Mioara Velicu, Floarea Calotă, Vasile Muraru și alții. Un spectacol de suflet, pentru suflet.

Anul acesta avem planuri mari, mult mai mari faţă de anul precedent. Țineți aproape, la Călărași va fi ceva ce nu ați mai văzut sau trăit. Mai multe nu spun. Va vorbi munca noastră pentru noi!

Pe final ce ne mai puteți spune?

Îmi doresc să fim cu toții sănătoși și ca echipa din care fac parte să arate tuturor cât este de valoroasă și că îi pasă de călărășeni.

Mulțumesc mult!