CJ Călăraşi | M. Beştea: Toată această transformare va determina o economie de aproape 1 milion de lei

CJ Călăraşi | M. Beştea: Toată această transformare va determina o economie de aproape 1 milion de lei

Vicepreşedintele CJ Călăraşi, Mihai Beştea, a declarat joi că s-a demarat procesul de restructurare a DGASPC Călăraşi, primul pas fiind făcut la Olteniţa, acolo unde un centru rezidenţial pentru copii a fost transformat în centru de bătrâni, rezultând economii la buget de circa 1 milion de lei. „Vin cu informaţii suplimentare în ceea ce priveşte restructurarea DGASPC-ului pe care am gândit-o împreună cu Executivul Consiliului Judeţean. Am început cu Olteniţa pentru că sunt olteniţean şi nu am vrut să fiu acuzat că am parti-pris-uri. Până acum câteva zile, în Olteniţa, funcţiona un centru rezidenţial pentru copii care a fost transformat în centru de bătrâni. Toată această transformare a dus la o reducere de personal de la 66 de posturi din care 7 vacante la 50 de posturi din care 7 vacante, în continuare, ceea ce va determina o economie de aproape 1 milion de lei. Tot pentru a ne asigura că cheltuim eficient banul public am externalizat serviciul de catering şi acest lucru va genera până la finele anului o economie de 20 de mii de lei.”, a spus Beştea care a mai adăugat că următoarea analiză vizează Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică de la Plătăreşti.

„După Olteniţa, urmează Plătăreştiul care pentru noi reprezintă o gaură neagră având în vedere că acolo funcţionăm într-un spaţiu care nu e al nostru şi care generează costuri foarte mari. Am reuşit săluăm legătura cu centre private care ne preiau 50 de beneficiari. Pe ceilalţi îi vom împărţi în centre disponibile, unul dintre ele fiind şi Olteniţa. Asta înseamnă că se va desfiinţa!”, a mai precizat Mihai Beştea.

Deciziile asumate până acum de Executivul CJ Călăraşi au fost rodul consultărilor purtate cu specialiştii din cadrul DGASPC Călăraşi şi cu reprezentanţii sindicatelor.