CJ Călăraşi: DJ 313, asfaltat în proporţie de 80%. Recepţia, săptămâna viitoare!

CJ Călăraşi: DJ 313, asfaltat în proporţie de 80%. Recepţia, săptămâna viitoare!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a inspectat miercuri stadiul lucrărilor de asfaltare a Drumului Judeţean 313, în lungime de 6 km ce leagă localităţile Dor Mărunt şi Lupşanu. Asfaltat până în acest moment în prtoporţie de 80%, drumul va fi recepţionat, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare dacă şi condiţiile meteo vor fi prielnice. „Astăzi vă prezentăm drumul în lucru. Lucrările sunt puţin întârziate dar sperăm ca săptămâna viitoare, aşa cum am discutat şi cu domnul Cristian Niţu, directorul SC Drumuri şi Poduri SA, să-l finalizăm până marţea viitoare, desigur, dacă şi vremea ne va permite. Altfel vor mai fi câteva zile de întârziere” a spus Iliuţă care a cointinuat „Acest drum are o poveste. Eram într-o emisiune la AGRO TV cu domnul Pandea, preşedintele AcoR şi domnul Anghel, fermier, cetăţean de onoare al judeţului nostru iar prima întrebare pe care mi-au adresat-o a fost când vom asfalta acest drum, DJ 313 Dor Mărunt – Radu Vodă. Şi le-am spus că în momentul în care voi avea mandatul de preşedinte, îl vom asfalta, ceea ce s-a şi întâmplat.” a susţinut Iliuţă.

Primarul localităţii Dor Mărunt, Ion Iacomi a mai adăugat că drumul prezintă o importanţă aparte şi pentru fermierii din zonă care-şi vor putea transporta în condiţii mult mai bune cerealele la bazele de recepţie situate în Dor Mărunt. „Acest drum leagă DN 3 cu DN 3A. E un drum foarte important pentru locuitorii comunei noastre cât şi pentru cei din Lupşanu. Scuteşte cam 28 – 29 de kilometri dacă ar fi să venim dinspre Călăraşi pe la Lehliu Gară la Dor Mărunt. Foarte important e şi faptul că e un drum de legătură între bazele de colectare a cerealelor aflate pe raza localităţii Dor Mărunt. Foarte mulţi fermieri din Plevna, Lupşanu, Ulmu care vin la baza de recepţie AMEROPA sunt bucuroşi în acest moment.” a subliniat primarul Ion Iacomi.

aldis

Tot miercuri, au fost finalizate lucrările de asfaltare a DJ 304 (Plevna – Dâlga), cu o lungime de 9 km, valoarea investiţiei fiind de 5,4 milioane lei, bani proveniţi din bugetul Judeţului. Lucrările de asfaltare au fost efectuate de SC Drumuri şi Poduri SA, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi. În 2019, au fost recepţionate lucrări de asfaltare pe 35 de kilomtri de drumuri judeţene.