CJ Călăraşi: Lucrările de asfaltare a DJ 304 au fost finalizate!

CJ Călăraşi: Lucrările de asfaltare a DJ 304 au fost finalizate!

Lucrările de asfaltare a Drumul Judeţean 304 care leagă DN 3 de DN 3A între localităţile Plevna şi Dâlga au fost finalizate, miercuri având loc şi recepţia acestuia. La eveniment a participat preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă precum şi reprezentanţii celor 3 UAT-uri, Lupşanu, Vlad Ţepeş şi respective Dor Mărunt, pe a căror rază teritorială se întinde acest drum pe o lungime de circa 8 km.

Lucrările demarate pe 9 iulie au fost efectuate de SC Drumuri şi Poduri SA, investiţia fiind estimată la 5,4 milioane lei, fondurile fiind asigurate în întregime din bugetul Judeţului.

aldis

„Ne aflăm în faţa unui alt obiectiv asumat şi finalizat de echipa Consiliului Judeţean. Drumul Judeţean 304 face legătura între Plevna – Mihai Viteazu şi Dâlga. E un drum de circa 8 km care traversează 3 UAT-uri, valoarea lucrărilor de asfaltare fiind de 5,4 milioane lei, bani proveniţi din bugetul Judeţului. Societatea Drumuri şi Poduri SA a fost cea care a realizat lucrările. În ceea ce ne priveşte am finalizat încă o promisiune pe care am făcut-o în urmă cu 3 ani şi jumătate. Obiectivul nostru major este să modernizăm cele 120 de km de drumuri de pământ pe care judeţul încă le mai are. O vom face cu aceeaşi responsabilitate şi determinare şi anul viitor dar şi în mandatul 2020-2024” a declarat preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.

dj3041

Primarul comunei Lupşanu, Victor Manea a subliniat importanţa ajutorului dat de Consiliul Judeţean în finalizarea acestei investiţii atât de necesară nu doar locuitorilor din cele 3 comune. „Ajutorul dumneavoastră este substanţial pentru că de acest drum beneficiază nu doar locuitorii din cele 3 comune. Pe DJ 304 se poate face deplasarea, de-acum, în condiţii optime către bazele de la Dor Mărunt, respectiv Dragoş Vodă. Vă mulţumesc domnule preşedinte şi sperăm ca în următorii ani să mai inauguraţi alţi 10, 15, 20 de km.” a susţinut primarul Victor Manea.

dj3042

Şi primarul comunei Dor Mărunt, Ion Iacomi, şi-a exprimat satisfacţia faţă de finalizarea acestei investiţii amintind că primele lucrări de reabilitare au avut loc încă din anul 1996. „E un drum foarte important pentru noi. Acest drum a fost pietruit prima dată în 1996. Ştiu acest lucru pentru că parlamentarul care a adus finanţarea, domnul Pavelescu, de la PNŢCD, era din comuna noastră. Îi mulţumesc preşedintelui Iliuţă că s-a ţinut de promisiune. Sincer vă spun, nu prea credeam că va fi asfaltat. Acest drum face legătura între DN 3 şi DN 3A. Aş vrea să mai precizez că la capătul acestui drum, în localitatea Dâlga se află şi o staţie de cercetare a ICCPT Fundulea iar accesul se va face mult mai lejer. Acolo au loc periodic multe evenimente” a subliniat Ion Iacomi.

În 2019, potrivit preşedintelui Iliuţă, au fost modernizaţi nu mai puţin de 35 de kilometri de drumu judeţean cu resurse proprii.