A fost semnat contractul de finanţare al portului turistic de agrement

A fost semnat contractul de finanţare al portului turistic de agrement

La sediul Prefecturii, marţi după-amiază, în prezenţa prefectului, George Iacob, a deputatului Sorin Vrăjitoru, a liderului PSD, Iulian Iacomi precum şi a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, ministrul Turismului, Bogdan Trif şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marian Dinulescu au semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea-Călărași”- port turistic de agrement.

În valoare de 86.522.510,65 lei, TVA inclus, (din care 51.706.060 lei reprezintă contribuţie guvernamentală, investiţia reprezintă reamenajarea brațului Borcea și revitalizarea turismului în zona noastră. Durata de realizare a investiţiei este estimată la 45 de luni.

“Investițiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din țara noastră. Iată că, astăzi, vorbim despre încă un proiect ambițios, un port turistic de agrement în județul Călărași cu o suprafață totală de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacități de 250 de ambarcațiuni medii și mici, cheuri, platforme portuare dar și diguri de apărare împotriva inundațiilor. Valoare proiectului este de 86,5 milioane de lei din care Ministerul Turismului va asigura o finanțare de 70% din investiția de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Județean Călărași. Mă bucur să văd că autoritățile locale au înteles importanța dezvoltării infrastructurii turistice dar și creșterea atractivității acestei zone, având în vedere că cel mai spectaculos tronson al Dunării se află pe teritoriul țării noastre”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

edigramasemnarecontractDirectorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul CJ Călăraşi, Eduard Grama (foto sus) a salutat prezenţa ministrului Trif la Călăraşi subliniind că semnarea contractului confirmă profesionalismul echipei sale care a redactat proiectul cu o însemnătate aparte pentru dezvoltarea economică a municipiului Călăraşi şi nu numai. “Ne onorează prezenţa la Călăraşi a domnului ministru Trif. Faptul că domnia sa este astăzi aici confirmă munca uriaşă depusă de o echipă a Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Consilului Judeţean Călăraşi, coordonată de preşedintele Vasile Iliuţă şi încheie o etapă, prima din această muncă începută în 2017 prin semnarea acestui contract de finanţare” a declarat Grama care a conchis “Nu puteam singuri ci alături de echipa Ministerului Turismului, o echipă profesionistă reprezentată de domnul ministru Trif şi de doamna Avram căruia îi mulţumim că a fost alături de noi, de la bun început, din momentul depunerii primului document. Ne aşteaptă o muncă grea. Proiectul se va implementa în 45 de luni din momentul semnării. Urmează prima etapă şi anume scoaterea la licitaţie a PT-ului şi Execuţia”

vrajitorusemnarecontract

Deputatul Sorin Vrăjitoru (foto sus), cel care în calitatea sa de consilier judeţean a militat pentru promovarea ideii construirii unui astfel miniport de ambarcaţiuni pe braţul Borcea, la Călăraşi, insistând ca investiţia să fie susţinută de Ministerul Turismului din fonduri guvernamentale, a declarat “Toţi cei prezenţi aici, astăzi, am pus umărul la dezvoltarea acestui prooiect extreme de important pentru noi ca oraş, pentru noi ca judeţ, pentru noi chiar ca ţară. Este cea mai mare investiţie guvernamentală direct realizată în Călăraşi de la Revoluţie încoace. Astăzi, Guvernul României, prin domnul ministru Trif căruia îi mulţumesc personal pentru tot sprijinul pe care l-a dat acestui proiect este prezent la Călăraşi ca să semnăm acest contract de finanţare pentru dezvoltarea turistică a Braţului Borcea. Este o zi importantă o zi în care Guvernul României a ţinut cont de doleanţele autorităilor locale, ale noastre, ale călărăşenilor”

semnarecontract3

Proiectul ”Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea-Călărași”- port turistic de agrement prevede și construirea unei clădiri administrative și a unui imobil în care vor fi amenajate mai multe spații comerciale de profil și două săli de conferință. Portul turistic de agrement va fi prevăzut cu un atelier reparații pentru ambarcațiuni, cu macara pivotantă pentru ridicare ambarcațiuni, rampă de lansare ambarcațiuni, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor și o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilități.